FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Bili smo spretnejši

Nogometaši Domžal so se z drugo letošnjo zmago zavihteli na četrto mesto 1. SNL! Tekmo na severu Primorske je oviral močan veter, a varovanci Simona Rožmana so kljub temu izpolnili vsa pričakovanja in se domov vrnili s tremi točkami.

SimonPoGorici

“Zelo zahtevno srečanje, kar se tiče vremena. Potrebno se je bilo prilagoditi. Z naše strani tokrat dobra taktična discplina. Izkoristili smo svoje priložnosti, Gorica jih ni. Ekipa z vetrom je imela prevlado, torej vsak en polčas. Bili smo spretnejši, srečnejši. Tekma je bila korektno izpeljana. Dosegli smo cilj in veselimo se novih treh točk,” je uvodoma dejal strateg Domžal, ki se je na Primorskem veselil 99. zmage v Prvi ligi Telemach. Zaradi rumenih kartonov ni mogel računati na Mutavčića. Izven kadra sta bila še poškodovana Perc in Klemenčič.

Če sta preteklo nedeljo blestela napadalca, je tokrat aplavz požela obramba. Za zmago brez prejetega zadetka sta namreč poskrbela oba bočna branilca. Debitant Brecl je zadel v prvem polčasu, mladi Strajnar pa v drugem: “Veseli smo vsakega gola. Amadej in Mark sta ofenzivno naravnana igralca. Nekako želimo čim več prihajati do zaključkov in tako ogrožati tekmeca. Res je bilo težko v Novi Gorici, zato sem vesel, da smo zadržali ničlo zadaj, po drugi strani pa seveda dvakrat zadeli. Mlada ekipa daje, kar se od nje pričakuje, ima pravo energijo. Po zmagi je prisotno veselje, že jutri gremo novim izzivom naproti.”

Po ponedeljkovi regeneraciji bo torek prost. Nov ligaški obračun rumeno družino čaka v soboto, ko v Domžalah gostuje Koper: “Motivacija nikoli ni bila vprašljiva. Željni smo dokazovanja. Gremo korak po korak. Ne oziramo se na druge. Popraviti moramo še veliko stvari, če želimo biti konkurenčni najboljšim v ligi, kaj šele v Evropi. Tekmovalni bomo zagotovo tudi v prihodnje. Mladim fantom je potrebno pomagati izkoristiti priložnost in od tega ne bomo odstopali,” je sklenil Rožman.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO