Vse poteka na višjem nivoju

Sončno! Takole bi lahko z eno besedo opisali trenutno stanje na hrvaški obali, kjer se Domžalčani pripravljajo na spomladanski del sezone. Prvi del tedna je zaznamovala visoka zmaga proti Gruzijcem, v soboto sledi še tekma z Ukrajinci.

SimonUmag

“V drugem delu priprav poskušamo vse izvajati na veliko višjem nivoju. Temu primerna je bila tudi minutaža na včerajšnji tekmi in enako bo v soboto (70-20). Zelo zadovoljen sem s prizadevnostjo in energijo fantov. Zavedamo se svojih kvalitet, obenem pa se osredotočamo na manjkajoče pomankljivosti. Imamo zdrave igralce, ki stremijo k razvoju, ekipa se počasi popolnjuje in tudi s pogoji za delo smo izredno zadovoljni. Vse torej poteka, kot bi si lahko samo želeli,” nam je zaupal Simon Rožman.

Strateg rumenih ob dveh novincih (Brecl in Hasanbegović) v Istri računa tudi na šest igralcev MNC Domžale. To so Luka Topalović, Alen Bukovec, Jon Ficko, Luka Dovžan Karahodžić, Benjamin Matičič in Tilen Gašper Štiftar: “V skladu s strategijo kluba bomo prvi ekipi še naprej redno priključevali naše mlajše nogometaše, ki si skozi nastope v kadetski in mladinski selekciji to izborijo. Pomembno je, da se hitro seznanijo z zahtevami profesionalizma. Iz tega razloga smo tudi povsem poenotili strokovni model dela, saj želimo, da bo vsem fantom ob spremembah veliko lažje. Zagotovo vsi kažejo potenical in imajo zaradi tega dobro popotnico pred nadaljevanjem sezone. Neprestano jih imamo na očesu, vemo pa, da je to za njih velik preskok. Kot klub smo že dokazali, da smo jim pripravljeni pomagati, jih počakati in spodbujati.”

Po zmagi nad FC Khobi bo zadnji pripravljalni preizkus odigran v soboto ob 11h. Nasprotnik bo ukrajinski prvoligaš Ruh, nakar sledi vrnitev v Domžale: “Ne pripravljamo se na prvi krog, pripravljamo se na celoten drugi del prvenstva. Na vse, kar nas čaka. Smo povsem mirni, saj dobro izdelan načrt poteka izvrstno. Igralci so željni dokazovanja in vsaka tekma bo predstavljala velik izziv, da pokažemo česa smo sposobni. Generalk ni. Dobro vemo, kaj vse se lahko zgodi v samo sedmih dneh. Poškodbe, bolezni, nepredvidljivi vremenski vplivi … zato od igralcev vsakič zahtevam maksimum in na tak način razmišljamo. Ni kalkuliranja. Tisti, ki bodo v danem trenutku v najbolši formi, tisti bodo začeli dvoboj s Sežano. Enako velja za vse naslednje preizkuse. Mlada ekipa mora razumeti, da je širok kader zelo pomemben in da bodo vsi dobili svojo priložnost,” je zaključil Rožman.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO