FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mirza Hasanbegović, dobrodošel!

Nogometni klub Domžale ima prvega zimskega novinca! Novo moč v konici napada predstavlja 21-letni Mirza Hasanbegović. Nekdanji nogometaš Venezie, Lokomotive Plovdiv in Gorice je s klubom sklenil pogodbo do poletja 2025.

MirzaWelcome

''Zelo sem vesel, da sem postal član kluba! Z ekipo sem treniral celoten teden in fantje so me zelo lepo sprejeli. Komaj čakam, da začnemo delati na polno. Prihajam z željo po napredku. Klub ima jasne cilje, jaz pa mu želim pri tem pomagati z zadetki. Prihod v Domžale je zame zagotovo velik korak naprej v karieri. Za mano je težko obdobje, v katerem nisem igral, zato se veselim te priložnosti, ki jo bom zgrabil z obema rokama. Na vse skupaj sedaj gledam veliko bolj pozitivno in zelo motivirano. O 1. SNL vem kar nekaj. Ligo sem v preteklosti že spremljal. Je zelo izenačena, razlike med moštvi so majhne, predvsem v Domžalah pa je poudarek na mladih igralcih in to me je tudi najbolj pritegnilo,'' je dejal prvi zimski novinec.

Strokovnemu štabu rumene družine se je 193 centimetrov visoki napadalec dokazoval v preteklem tednu. Ob štirih treningih je levičar nase opozoril predvsem na pripravljalni tekmi z Aluminijem, kjer je poskrbel za drugi zadetek v mreži Kidričanov. Hasanbegović je prve uradne minute v Sloveniji že okusil, in sicer v dresu Gorice, pred tem je igral tudi za bolgarsko moštvo Lokomotiv Plovdiv in kasneje grško Kallitheo. Ker je otroštvo v celoti preživel v Stockholmu in nogometno šolanje opravil pri slovitem AIKu, nekdanji mladi reprezentant Bosne in Hercegovine razpolaga tudi s švedskim potnim listom.

“Po prestopu Ivana Durdova je bilo potrebno zakrpati vrzel v konici napada. Iskali smo podoben tip nogometaša in ga našli v Mirzi. Je izredno močan, nepredvidljiv, kljub temu, da v zadnjih mesecih ni imel kluba, je pripravljenost zadovoljiva in lahko nam nemudoma pomaga. Verjamemo v njegov uspeh. Fant ima pred seboj še veliko nogometnih let. Ni mu bilo lahko v zadnjih mesecih, vendar sedaj je prišel v pravo okolje. Veseli spoznanje, da bo z ekipo opravil drugi del priprav v Umagu, se tako lažje prilagodil in pravočasno dobil pravi vpogled v naš način delovanja. Prve uradne tekme so namreč že vse bližje,” pravi športni direktor Senijad Ibričić.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO