Alić prestopil v Kisvardo

Po letu in pol dokazovanja v rumenem dresu se Enes Alić odpravlja na Madžarsko! Levi bočni branilec je z današnjim dnem prestopil v tamkajšnje tretjeuvrščeno moštvo državnega prvenstva Kisvarda FC.

nkd 4 alic

23-letni branilec je v Domžale prestopil iz FK Mladost Doboj Kakanj. Med julijem 2021 in decembrom 2022 je zbral 47 nastopov v 1. SNL, 4 v pokalnem tekmovanju in 3 v kvalifikacijah za evropsko ligo. Alić je znal nevarno zapretiti s podajami s strani, tekmecem je težave povzročal tudi s svojo hitrostjo. Od Domžalčanov se je poslovil v soboto, z novim delodajalcem pa je danes podpisal pogodbo do poletja 2026.

Madžarsko Kisvardo spletni portal Transfermarkt ocenjuje na dobrih €10m. Po 17 odigranih tekmah moštvo z vzhoda države, mesto se nahaja blizu meje s Slovaško in Ukrajino, s 26 osvojenimi točkami zaseda tretjo mesto v državnem prvenstvu. Spredaj sta le Kecskemeti in Ferencvaros. Med nogometaši je Slovencem v ekipi Kisvarde zagotovo najbolj poznano ime Jasmin Mešanović, gre za nekdanjega napadalca Maribora.

Športni direktor Senijad Ibričić: “Za Alića je bilo v preteklih mesecih izkazanega kar nekaj zanimanja, a prave ponudbe zanj ni bilo vse do sedaj. Pogajanja med kluboma so potekala zelo mirno, hitro je prišlo do dogovora in fant zasluženo odhaja v močnejše prvenstvo. V sezoni in pol je dokazal, da velja za modernega bočnega branilca, ki ima zelo nepredvidljivo levico. Gre za še enega nogometaša, ki se je razvil oziroma se razvija v skladu z vizijo kluba. Porabimo lahko to, kar ustvarimo. Enes je prišel kot prost nogometaš, odhaja pa v zameno za odškodnino. Klub ima jasen cilj, fantje se tega zavedajo in s skupnim delom želimo dosegati tako ekipni kot osebni napredek. Kot smo že večkrat dejali, zimske prihode bodo narekovali odhodi, zato lahko že kmalu pričakujete tudi prve novince.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO