FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju: Ivan Durdov

Prišel je julija, odhaja januarja. Pol leta je bilo potrebno, da je Ivan Durdov zapustil hrvaško drugo ligo, se dokazal v slovenski in prestopil v najboljšo belgijsko. Po Mitji Ileniču je 22-letni napadalec naslednji nogometaš, ki je klub med zimsko pavzo zapustil v zameno za odškodnino. Okrepil je KV Oostende.

nkd 4 durdov

Ivan, po samo šestih mesecih odhajaš naprej. Prvo slovensko ligo si zamenjal za prvo belgijsko. Si pričakoval kaj takšnega, ko si prišel v Domžale?

“Nisem pričakoval zimskega prestopa. Korak naprej sem načrtoval kasneje, mogoče po enem letu, toda v nogometu se nikoli ne ve. Ponudila se je dobra priložnost tako zame kot za klub in izkoristili smo jo. Tukaj nisem bil dolgo, a v šestih mesecih si boljšega razvoja dogodkov ne bi mogel želeti.”

20 tekem in 9 zadetkov je bilo dovolj za drugi prestop v tujino. Kaj ti bo ostalo v najlepšem spominu tukaj?

“Zagotovo se bom z veseljem spominjal odličnih soigralcev in trenerjev. Vsa nova prijateljstva, ki sem jih stkal v klubu. Imeli smo se zares dobro od prvega dne dalje in verjetno bom to tudi najbolj pogrešal. Domžale so edinstveno okolje. Na vsakem koraku si dobrodošel, ljudje v klubu verjamejo vate, ti dajejo podporo in počutiš se vrednega. Trenerji so maksimalno posvečeni individualnemu napredku, zato preprosto nimaš časa, da se ne bi razvijal v pravi smeri. To pričajo tudi rezultati.”

Ob prihodu si dejal, da je 1. SNL zate velik izziv. Kakšnega mnenja si danes? Kje se lahko zaustavi Ivan Durdov?

“Potreboval sem nekaj časa, da sem se prilagodil, nato je pa steklo. V prihodnosti se bom zadovoljil z igranjem v eni izmed petih najmočnejših evropskih lig. To je cilj in mislim, da grem po pravi poti. Vse se je začelo s prihodom v Slovenijo. Domžale se poglobljeno posvetijo mladim in to je ključnega pomena.”

Opiši nam tvoj najlepši trenutek v rumenem dresu …

“Izbral bom “hat-trick” proti Radomljam. Na tej septembrski tekmi sem sprva dosegel avtogol, nato pa dva zadetka za preobrat in zmago. Šel sem od bedaka do junaka. Ob polčasu kar nisem mogel verjeti, da sem premagal lastnega vratarja, zato je bila želja po reakciji še toliko večja.”

Tvoje sporočilo vsem Domžalčanom?

“Vsem želim veliko sreče v prvenstvu in pokalu! Naj ekipa doseže zadane cilje in izpolni vsa pričakovanja. Pod vodstvom takšnih trenerjev je vse mogoče. Hvala vsem! Soigralci, trenerji, vodstvo … vsi ste mi bili v pomoč in nikoli vas ne bom pozabil!”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip D ToursMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani ound   chio logo jpg RGB