FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Durdov se seli v Belgijo!

Ivan Durdov je prestopil v KV Oostende! Po večdnevnih pregovorih je osrednji napadalec danes dopoldan uspešno prestal zdravniške preglede in z belgijskim prvoligašem nemudoma podpisal triinpolletno pogodbo.

nkd 7 durdov

22-letni Dalmatinec je v Domžale pred šestimi meseci prispel iz hrvaškega Orijenta, kjer je v pretekli sezoni postal najboljši strelec 2. HNL. Ob Kamniški Bistrici je nemudoma opozoril nase. Durdov je namreč zabijal že na poletnih pripravljalnih tekmah, spretni napadalec je dobre igre nato prenesel tudi v prvenstvo. V rumenem je na skupno 20 uradnih tekmah dosegel devet golov, sedem ligaških in dva pokalna. V 1. SNL je vpisal tudi dve asistenci.

Nova sredina Ivana Durdova je belgijski Koninklijke Voetbalclub Oostende, ki domuje na Diaz Areni. Klub ustanovljen leta 1904 prihaja iz obmorskega mesta Ostende v Zahodni Flandriji s 70 tisoč prebivalci. V letošnji sezoni so Belgijci na 19 ligaških tekmah zbrali 17 točk in se trenutno nahajajo na 16. mestu Jupiler Pro League. Durdov je postal njihova tretja zimska okrepitev in tako pred nadaljevanjem zimskih priprav odhaja po isti poti kot pred leti jamajški napadalec Shamar Nicholson. Slednji je med poletjem 2019 Domžale zamenjal za belgijski Charleroi.

Športni direktor Senijad Ibričić: “Zelo smo zadovoljni in ponosni na nov izjemen prestop! Ivan je pred šestimi meseci igral v drugi hrvaški ligi, danes odhaja v prvo belgijsko. Mislim, da smo znova dokazali, da kot klub na čelu z glavnim trenerjem Simonom Rožmanom in njegovimi sodelavci znamo izvleči najbolje iz mladih igralcev. Ko sem postal športni direktor, sem preprosto bil prepričan v uspeh s Simonom, saj vem, kaj jim lahko da in to je nova potrditev načrtnega razvoja. Mladi fantje si to zaslužijo. Verjamem, da bo Ivan, ki je zelo hitro pokazal česa, je sposoben, v istem ritmu nadaljeval tudi v Belgiji. Zanj je bilo v zadnjih tednih izkazanega veliko zanimanja, končno odločitev o tem, kje bo nadaljeval kariero, pa je seveda sprejel sam.”

Izvršni direktor Matej Oražem: “Ivan je v zelo kratkem času dokazal, da je še kako sposoben igrati na zelo visokem nivoju. Kljub nekaterim odsotnostim je bil naš najboljši strelec in to bomo nedvomno pogrešali, po drugi strani pa smo veseli, da smo vsi skupaj še enkrat več dokazali, da se s trdim in poštenim delom lahko zelo hitro pokažejo rezultati. Ivan, hvala za vse in srečno!”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO