FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Nogomet sem zares pogrešal''

V sredo je prve pripravljalne minute okusilo 25 nogometašev. Med njimi je bilo kar pet rekovalescentov. Mutavčić, Husmani in Markuš so tekmo z Dekani začeli v prvi enajsterici, Vuk in Offenbacher sta nastopila v nadaljevanju.

DSC 27061

''Nogomet sem zares pogrešal. V zadnjih dveh mesecih sem bil bolj ob strani, kot na igrišču. Mislim, da se je poškodba vlekla praktično polovico jesenskega dela, zato sem med pavzo preveril stanje trebušnega zidu. Odločili smo se za operacijo, ki je bila uspešna, sedaj se pa postopoma vračam v normalni proces treninga”, je ob izteku drugega delovnega tedna povedal vezist Markuš, ki je letos vknjižil 17 ligaških nastopov. Nazadnje je igral 12. novembra proti Olimpiji.

Po nekajtedenski odsotnosti je zimske priprave začel v družbi soigralcev: ”Z dosedanjim potekom sem zadovoljen. Malce še čutim brazgotino, vendar to ni nič takšnega. Priprave prav tako gredo po načrtu. Prvo tekmo smo odigrali, visoko slavili, jutri gostujemo v Varaždinu (tekma se bo začela ob 14h), nato pa prvič odhajamo v Umag.''

Hrvaška obala bo predstavljala eno večjih sprememb. Treningi se bodo iz umetne površine preselili na naravno. V prihodnjem tednu sta na sporedu tudi dve pripravljalni tekmi. V Umagu bo najprej nasprotnik madžarski MOL Fehervar, nato še srbska Kolubara: ''Igralci želimo biti na naravni travi. Umetna podlaga namreč za nas ni idealna, zato je odhod v Umag, ki je zelo blizu in nam to tudi nudi, več kot dobrodošel. V preostanku zimskih priprav pričakujem, da bomo maksimalno izkoristili odlične pogoje za delo, potem pa, da v prvenstvu odigramo na nivoju in dosežemo zastavljene cilje,'' pravi Markuš.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO