Že danes v Pomurje

Tretja pokalna preizkušnja Domžalčane čaka v Pomurju. Ker se dvoboj s Hotizo, ki nastopa v četrtem rangu slovenskega nogometa in je v letošnji sezoni neporažena, igra že ob 13:30, se bo odprava rumene družine na pot podala v ponedeljek popoldan. Še pred tem bosta na sporedu analiza in trening.

nkd 1 prihod

''Pokal je tekmovanje zase. Prvi oviri smo uspešno preskočili, sedaj želimo še tretjo. Zato se bomo tudi tokrat pripravili povsem resno in zaigrali temu primerno. Igramo v gosteh, kar je prednost za tekmeca, vendar kljub temu moramo pokazati zbrano in dominantno igro vse do konca srečanja,'' pred gostovanjem na Hotizi, kraju v občini Lendava, bolje rečeno vasici le streljaj od državne meje s Hrvaško, meni Christian Junior Schoissengeyr.

Avstrijec je skupaj s soigralci iz Pokala Pivovarne Union najprej izločil NK Kamnik, nato pa še ND Ilirijo. Na drugi strani je Hotiza premagala Mostje (9-0), Bistrico (2-5) in v sosedskem derbiju Malibu Panonija GA-KA (1-4). Najučinkovitejši posameznik Pomurcev je Madžar Roland Polareczki. Bivši član Nafte je v sezoni 2022/23 dosegel 11 ligaških in štiri pokalne zadetke: ''Da zelo resno jemljemo pokalni izziv pove že to, da se na pot odpravljamo dan prej. Precej zgodaj se namreč začne dvoboj in tako se bomo lažje pripravili na tekmo. Hotiza je nižjeligaš, ekipa bo zagotovo želela presenetiti. Zanje so takšni obračuni zlata vredni, gre za življenjske tekme, pokal pa vemo, da vedno postreže z neverjetnimi zgodbami.''

Rumeni bodo v torek gostovali, v soboto pa bo zadnji preizkus pred prihajajočim reprezentančnim premorom predstavljala domača tekma z Olimpijo. Vstop na ligaško srečanje 17. kroga bo ob predložitvi dveh prehranskih izdelkov z daljšim rokom uporabe prost: ''Za nami je uspešen tekmovalni mesec. Forma se dviguje, na prihajajočih dveh tekmah pa lahko to samo še potrdimo. V pokalu je cilj napredovanje in naše misli so usmerjene samo v ta dvoboj. Ne bomo prehitevali. Jutri s Hotizo, šele nato bomo govorili o drugih,'' je zaključil 28-letni osrednji branilec.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO