''Sedaj razmišljamo drugače''

Koper in Domžale bosta v petek, ob 20:15, na Bonifiki odprla 16. krog Prve lige Telemach. Rumeni se v tekmo s Kanarčki podajajo z dvema zaporednima zmagama v 1. SNL. Na drugi strani je Koper nazadnje izgubil z Olimpijo, pred tem pa remiziral z Gorico in Radomljami.

nkd 10 repas

“Petkova tekma z Gorico je bila zame posebna. Dosegel sem svoja prva gola v prvi ligi in to mi bo seveda za vedno ostalo v spominu. Veselje je bilo še večje, ker smo tekmo zmagali. Želeli smo nadgraditi rezultat iz Maribora in uspelo nam je. Enako hočemo storiti tudi v petek,” pravi Žiga Repas.

21-letni vezist, ki je bil med najboljšimi posamezniki preteklega vikenda, je v zadnjem obdobju skupaj s soigralci dvignil raven predstav: “Pogled na lestvico je iz kroga v krog lepši, ampak želimo še višje. V Kopru ne bo lahko. Potrebno je nadaljevati v istem ritmu. Vlogo favorita prepuščamo domačinu. So na drugem mestu in tudi na prvi medsebojni tekmi so bili uspešnejši. V ekipi imamo dovolj kakovosti, da pridemo do cilja, stremo odpor tekmeca, ki bo zagotovo želel odgovoriti na poraz proti Olimpiji.”

Napredek je pri rumenih očiten tudi v obrambnem delu igre. Proti Bravu, Mariboru in Gorici je v mreži Domžal končala samo ena žoga. So krizne minute v izdihljajih dvobojev preteklost?: “Letos smo veliko trpeli, toda tudi to te lahko okrepi. Mislim, da nas je v neki meri malce izučilo vse skupaj. Sedaj razmišljamo drugače. Mogoče že podzavestno, se pa zavedamo, da imamo še ogromno prostora za napredek. Mlada ekipa potrebuje čas, ki ga sicer ni na pretek, a verjamem, da bomo nadaljevali z zbiranjem točk. To je ključnega pomena,” je pred gostovanjem v Kopru povedal Repas.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO