Saitoski odslej za Slovenijo

Zadnji petek v mesecu oktobru je ob visoki zmagi nad Gorico prinesel tudi pomembno novost! Nadarjeni nogometaš Emir Saitoski je namreč pridobil pravico nastopa za slovenske reprezentance.

nkd 11 saitoski

''To je zame izvrstna novica! Izbiral sem med Severno Makedonijo ter Slovenijo in odločil sem se za slednjo, saj se tukaj odlično počutim. Že kar nekaj let z družino živim v Ljubljani. Tukaj sem dokončal šolanje, se nogometno razvijal najprej pri Olimpiji in zadnja leta Domžalah, seveda dobil priložnost v članskem prvenstvu in to je nekaj, kar sem si kot otrok lahko samo želel. Trajalo je nekaj časa, da so se uredile vse podrobnosti, sedaj pa komaj čakam prvo reprezentančno tekmo,'' je ob prejemu novega nogometnega državljanstva povedal glavni akter Emir Saitoski.  

19-letni krilni napadalec je odraščal v Prilepu in doslej zastopal Severno Makedonijo. V Slovenijo se je preselil leta 2014, začel igrati za Olimpijo, nakar je kot kadet prestopil v Domžale. Po uspešnem nastopanju za mlajše selekcije rumene družine (61 tekem, 26 golov), je v Prvi ligi Telemach zaigral že na 26 tekmah in dosegel en zadetek. Saitoski je v 1. SNL debitiral s 17 leti, prvenca se je razveselil ob koncu lanske sezone v Celju.

Prvi vpoklic v izbrano vrsto Slovenije U21 je prišel v septembru, ko se je Saitoski reprezentančne akcije udeležil skupaj z Joštom Piškom, Nickom Percem in Markom Strajnarjem, a tedaj selektor Milenko Ačimović zaradi nedokončanega postopka administracije nanj še ni mogel računati. To se je spremenilo z včerajšnjim dnem in Emir lahko dokončno zaigra za Slovenijo.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO