FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Proti Iliriji po napredovanje

Po zmagi nad Kamnikom se bodo Domžalčani v 2. krogu Pokala Pivovarne Union pomerili z ljubljansko Ilirijo. Tekma se bo ob Kamniški Bistrici začela jutri, v torek, ob 17.30. Vstopnina: 5,00 EUR

nkd 6 markus

“Na tekmo se je bilo potrebno hitro pripraviti. V soboto smo opravili regeneracijo in nato takoj začeli razmišljati o Iliriji. Pokal je specifično tekmovanje, ki ga jemljemo zelo resno. Zavedamo se namreč, kaj prinaša. Temu primerno bomo tudi stopili v dvoboj. Nasprotnik je v dobri seriji. Na zadnjih treh tekmah so Ljubljančani trikrat slavili, nekako napadajo vrh 2. SNL in imajo kar nekaj prvoligaških izkušenj,” v pričakovanju jutrišnjega izziva proti četrtouvrščenem moštvu 2. SNL (12 tekem, 20 točk) meni vezist Benjamin Markuš.

Prva pokalna ovira je bil četrtoligaš iz Kamnika, na domači tekmi je bil končni izid 7:0, sedaj rumeno družino čaka drugoligaš: “Zagotovo je domače igrišče prednost, ko igraš proti nižjeligašem. V gosteh se zaradi malce drugačnih ambientov in slabših igrišč hitro kaj zalomi. Vlogo favorita moramo znova upravičiti že takoj na začetku srečanja, tako, da stopimo na žogo in narekujemo ritem igre. V pokalu želimo iti vse do konca, zato je cilj jasen. Ilirijo želimo premagati in se uvrstiti v naslednji krog.”

Domžalčane po pokalu čaka gostovanje v Mariboru. Gre torej za teden z dvojno tekmovalno obveznostjo: “V tem trenutku ne razmišljamo o prvenstvu. Najprej nas čaka Ilirija in šele nato Maribor. Proti Bravu smo ohranili čisto mrežo, sedaj moramo to nadgraditi z golom in posledično zmago. Mirnost v zadnji vrsti seveda vpliva na celotno moštvo,” je zaključil Markuš.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO