Ilenič do 2025

Sklenjeno je novo dolgoročno sodelovanje! 17-letni Mitja Ilenič, ki je v Domžale prispel med poletjem 2019, član rumene družine ostaja vsaj do 31.5.2025! Mladi reprezentant je doslej imel dogovor do decembra 2023.

DSC 9884

''Zelo sem vesel nove pogodbe! Klub mi je s tem izkazal dodatno zaupanje, potrditev, da sem na pravi poti. Dogovorili smo se hitro, brez zapletov. Osebno sem namreč v Domžalah zadovoljen, saj vse poteka na visoki ravni. Glavni trener Simon Rožman mi je pri tem v veliko pomoč. Ogromno mi pomaga in obenem seveda tudi pričakuje od mene, zato mi novo sodelovanje predstavlja izjemno motivacijo pred prihajajočimi izzivi,'' je povedal desni bočni branilec, ki prihaja iz Bele Krajine.

Mitja Ilenič se je na člansko sceno prebil med zadnjimi zimskimi pripravami, ko je strokovno vodstvo kluba prepričal z zrelostjo in mirnostjo. V drugi polovici lanske sezone je  nastopil na 16 tekmah in dosegel tri zadetke. Pod taktirko Simona Rožmana je v sezoni 2022/23 zaigral na 10 tekmah, tri nastope je Ilenič že zabeležil tudi v slovenski izbrani vrsti do 21 let, na začetku meseca pa je mladim domžalskim upom pomagal v elitni ligi prvakov!

Športni direktor Senijad Ibričić: ''Mitja si to zasluži! On je dokaz, da se v klubu odlično dela z mladimi fanti. V članski ekipi se pridno dokazuje že skoraj eno leto in seveda zaradi tega zanj obstaja veliko zanimanja s strani drugih klubov. Nismo se želeli znajti v neprijetni situaciji, zato smo se pogovorili in podaljšali pogodbo. To je izzval z igrami, s predstavami na igrišču. Ob podpisu je bil zelo vesel, enako se počutim tudi sam. V svojih vrstah bomo namreč tudi v prihodnje imeli najboljšega mladega igralca v Sloveniji, člana reprezentance in srčno upam, da bo nadaljeval v istem ritmu. Prepričan sem, da bo kmalu prišlo do prestopa, ki bo ustrezal tako njemu kot klubu, ampak do takrat moramo ostati zbrani. Mitja more še naprej trdo garati. V prvo moštvo se je prebil iz naših mlajših selekcij, nova pogodba pa pomeni nagrado za dosedanje delo. Nagrada bo prišla tudi za klub, saj vemo, kako obravnavamo vse mlade igralce.''

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO