Deseterica zastopala reprezentančne barve

Septembrski reprezentančni premor je zaključen. Izbrane vrste je v preteklih dneh zastopalo deset Domžalčanov, popoldan sledi povratek na trening rumenih, ki se zavzeto pripravljajo na sobotno ligaško tekmo z Muro.

IMG 1138

Slovenija U21

Selektor Milenko Ačimović je za prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino, ki je bila odigrana v Kranju, vpoklical štiri predstavnike Domžal. Premierni poziv v mlado reprezentanco so prejeli Mark Strajnar, Nick Perc, Emir Saitoski in Jošt Pišek. Ob porazu z 2:3 je Strajnar odigral celotno tekmo, Pišek je na zelenico pritekel v 82. minuti, Perc pa je z dokazovanjem zaključil že v 3. minuti srečanja, saj po grobem prekršku gostov ni mogel nadaljevati. Saitoski priložnosti ni dočakal.

Črna Gora U21

Za reprezentanco Črne Gore do 21 let je Nikola Jovićević zabeležil debi in prvenec! Prvič je zaigral na petkovi gostujoči tekmi z Avstrijo (5:1, vstopil v 75'), v ponedeljek pa je proti Malti postavil končni izid tekme (0:6, vstopil v 55').

Hrvaška U20

Bartol Barišić je na prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo (1-1) igral do 60. minute, ob zmagi nad Albanijo (3-1) pa celoten drugi polčas.

Slovenija U19

Mladi Slovenci so se na Nizozemskem uvrstili v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Mitja Ilenič, Gašper Černe, Luka Turudija in Edvin Krupić so skupaj s soigralci na treh tekmah osvojili pet točk. Slovenija je po zaostanku dveh golov najprej vzela točko Severni Irski (2-2), nato premagala Moldavijo (4-0, med strelci Černe in Turudija, Ilenič dvakrat podal), za konec pa remizirala z Nizozemsko (0-0).

Ilenič: Severna Irska (igral do 71'), Moldavija (podal v 63' in 73', igral do 77'), Nizozemska (igral vseh 90')

Černe: Severna Irska (igral do 79'), Moldavija (zadel v 29', igral do 69'), Nizozemska (igral do 83')

Turudija: Severna Irska (vstopil v 71'), Moldavija (vstopil v 69', zadel v 73'), Nizozemska (vstopil v 65')

Krupić: Severna Irska (vstopil v 71'), Moldavija (vstopil v 69'), Nizozemska (brez nastopa)

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO