FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Občinski derbi šteje dvojno

Petkov večer bo posvečen sosedskemu obračunu. Ob 20.15 se bosta ob Kamniški Bistrici pomerila Domžale in Radomlje. Cena vstopnic za prvi lokalni spopad v sezoni znaša 5 EUR.

DSC 38491

''Ni bilo lahko sprejeti nedeljskega poraza v Stožicah. Tudi dosežen zadetek, čeprav je bil zares lep, izgubi vrednost v takšnih trenutkih. Kar nekaj dni smo razmišljali o tem, a vemo, da se v nogometu vselej hitro ponudi nova priložnost za dokazovanje. Tokrat je to derbi. Sosedski spopad, ki šteje dvojno. Moštvi sta na lestvici izenačeni. Zaradi tega lahko pričakujemo zanimivo tekmo, kjer bomo morali biti bolj zbrani od prve do zadnje minute,'' je v pričakovanju tekme povedal Mirko Mutavčić.

Domžalčani so po dveh zmagah zabeležili dva poraza. V obeh primerih je tekmec prišel do prednosti v nadaljevanju: ''Ko gledamo izide prvih polčasov smo v vrhu. Petkrat smo vodili, trikrat je bilo neodločeno. V nadaljevanju pa se je že večkrat ponovila zgodba s Stožic. Imamo torej problem, ki ga moramo skupaj rešiti. Drži, da je ekipa mlada, nabiramo izkušnje, toda to ne sme biti izgovor.''

In kako odpraviti težave?: ''Na osmih tekmah smo dosegli 10 golov, prejeli pa 12. Prihajamo v priložnosti, jih v večini primerov tudi izkoristimo. Lahko bi bili boljši v realizaciji. Tukaj se lahko vedno napreduje. V boju za višja mesta pa moramo ob tem imeti v mislih tudi obrambo. Na trenutke nasprotniku preveč enostavno omogočimo priložnost in za to smo nemudoma kaznovani. Derbi predstavlja priložnost za odpravo tega in naredili bomo vse, da se vrnemo na zmagovalno pot,'' je sklenil desni bočni branilec Mirko Mutavčić.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO