FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Podlogar zabeležil 300. nastop med elito

V zaključku nedeljske tekme z Olimpijo je Matej Podlogar vknjižil 300. nastop v Prvi ligi Telemach in s tem dosegel spoštovanja vreden mejnik.

DSC 46151

31-letnik je debitantski nastop v 1. SNL dočakal v sezoni 2011/12 v dresu velenjskega Rudarja, za katerega je na 74 ligaških dvobojih prispeval 18 zadetkov. Sledil je prestop v Domžale, Podlogar pa je 30. nastopom ob Kamniški Bistrici pristavil 7 golov. Leta 2016 je otrok Interblocka podpisal za Celje, kjer je prav tako ostal dve sezoni, 8-krat je pred odhodom v tujino zaigral tudi za NK Triglav Kranj.

Podlogar je ob vstopu v ''klub 300'' povedal: ''Na doseženo sem zelo ponosen! Ni bilo vselej lahko. Vloženega je bilo ogromno truda, sigurno pa mi to daje dodaten motiv za trdo delo v prihodnje. Še danes se spominjam debitantskega nastopa za Rudar, saj so v 1. krogu sezone 2011/12 nasproti stale prav Domžale in to z Vukom v napadu. Tedaj sem štel 20 let. Zagotovo lepi spomini, še več se jih je nabralo skozi vsa naslednja leta. Slačilnico sem si delil s številnimi nogometaši. Zagotovo sta dva najbližja Slobodan Vuk in Blaž Vrhovec v Celju. Imel sem pa tudi čast in privilegij si deliti garderobo z Ibričićem in Ilićem, ki sta me veliko naučila. Hvaležen sem prav vsakemu klubu za priložnost, najbolj pa imam v srcu Domžale. Za to moštvo sem odigral največ tekem, zaradi dobrih ljudi okrog kluba se tukaj tudi odlično počutim. Naj spomin … Hat-trick v šestih minutah na tekmi med Rudarjem in Nafto. Zelo lepo je bilo tudi na vseh evropskih gostovanjih z Domžalami.''

Po kratki avanturi na Poljskem pri Olimpii Grudziadz se je Matej Podlogar v rumeno družino vrnil pred petimi leti. Odtlej je strelec skupno 50 zadetkov v Prvi ligi Telemach za Domžale nastopil na 121 tekmah. Logi, čestitke in srečno tudi v naslednjih obračunih!

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO