FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Poraženi po preobratu

Derbi ljubljanske kotline ni razočaral, a dvoboj se je po vodstvu rumenih obrnil v napačno smer. Mojstrovina Mutavčića in gol Durdova v prvem polčasu nista bila dovolj za vsaj točko. Olimpije je namreč preko Nukića in Pedra zrežirala popoln preobrat.

E814999C 44B0 464E B2D8 13910E5BC7F5

Simon Rožman po tekmi: “V prvem polčasu je naša predstava bila zelo dobra. Izkoristili smo dve priložnosti, si jih ustvarili še veliko več. Obrambne zadolžitve smo uspešno izpolnjevali, nekaj odličnih obramb je naredil tudi Mulalić. Najbolj zanimivo je, da je naš tretji gol, ki ga je naknadno VAR razveljavil, dviginil Olimpijo. Tehnologija nam res ni šla na roko. Naš zadetek ni bil priznan, nato domači dvakrat pridobijo s tem in to je obrnilo tekmo. Zares neverjeten scenarij. V zaključku nismo imeli dovolj kvalitetnih rešitev, da bi odgovorili na zaostanek.”

O drugem polčasu: “V drugem polčasu smo želeli prevzeti pobudo v napadu, premakniti težišče igre dlje od svojih vrat, saj vemo, da v obrambi nismo še dovolj čvrsti. V tem trenutku ne uspemo odbijati napadov tekmeca skozi celotno srečanje. Lahko bi se izgovarjali na mladost, a ne dajem pomena na to. Biti moramo boljši in dvoboje mirneje pripeljati do konca.”

O pozitivnostih: “Lahko sem zadovoljen z uro igre. Olimpiji smo namenoma prepustili posest žoge, kljub temu so Ljubljančani v prvem polčasu imeli malce preveč prostora pri predložkih s strani. V sredini smo ob tem slabše stali in reševal nas je vratar. Zelo dobri smo bili v prehodih iz obrambe v napad. Ustvarili smo si veliko priložnosti, v drugem delu igre pa namesto, da stopimo na žogo, ostanemo brez razveljavljenega gola in psihološki moment je tekmo odpeljal v neželeno smer. Kot vselej sledi kratka analiza. Takšen razplet tekme s psihološkega vidika ni nikomur všeč, a tudi to nas bo naredilo boljše.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip D ToursMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani ound   chio logo jpg RGB