FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Prestop: Šoštarič Karič v Maribor

Pred nadaljevanjem pripravljalnega obdobja z novo kadrovsko novico. Tokrat gre za odhod. Sven Šoštarič Karič je šest mesecev pred iztekom pogodbe v zameno za odškodnino prestopil v NK Maribor.

KaricSrecno

Športni direktor Senijad Ibričić: “Prestop je za obe strani predstavljal najboljšo možno rešitev. Fant si je želel narediti korak naprej, pri tem pa ga seveda nismo želeli ovirati. Na klubski naslov je v zadnjih tednih prispelo kar nekaj ponudb. Po pogovoru z igralcem smo se odločili za Maribor, ki je zadovoljil tudi želje vodstva. Sven je okrepil aktualnega prvaka, domači klub, kjer ga čakajo novi izzivi, boj za Ligo prvakov. Zahvaljujem se mu za prikazano v Domžalah. Celotna tri leta je veljal za močno orožje, bil je naš zelo pomemben igralec, vsi skupaj pa mu v prihodnje želimo čim manj poškodb in obilo sreče!”

24-letni branilec je ob Kamniški Bistrici, kamor se je preselil iz angleškega Derby Countyja, v treh sezonah zbral 101 nastop v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel osem golov. Julija 2019 je na evropski tekmi z Balzanom debitiral prav pod vodstvom novega starega stratega Simona Rožmana.

“Hvala Domžalam za ponujeno priložnost! Od prvega dne dalje sem se tukaj odlično počutil, spoznal veliko novih prijateljev in kar je najpomembneje, nabral ogromno izkušenj z rednim igranjem tekem. Ponosen sem na vse ligaške in pokalne minute ter številne evropske nastope. Vse to mi bo za vselej ostalo v lepem spominu. Domžalčani, se vidimo,” je ob slovesu povedal Sven Šoštarič Karič, ki je v domžalskem obdobju dočakal tudi reprezentančni debi. Preteklo poletje ga je selektor Matjaž Kek v ogenj poslal na tekmi proti Gibraltarju. Nekaj mesecev pred tem je dres Slovenije oblekel na evropskem prvenstvu do 21 let! 

Kara, hvala za vse in srečno!

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo    Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB