FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Aluminij - Domžale 0:1

PRVA LIGA NZS 2012/2013
nedelja, 29.07.2012, 4. kolo
Športni park Aluminij Kidričevo, 450 gledalcev
Strelec: 0:1 Balkovec 77'


Sodniki: Nejc Kajtazović (Kranj), Anton Šinkovec (Begunje na Gorenjskem), Žiga Berra (Kranj), Dragoslav Perič (Kranj). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).

Nejc Skubic

ALUMINIJ DOMŽALE
1 Murko Tomaž 41 Vidmar Nejc
19 Kožar Tomaž 2 Skubic Nejc
3 Topolovec Denis 5 Zec Darko
11 Žagar Tadej 7 Živec Saša Aleksander
27 Sulejmanović Almir 9 Vuk Goran
17 Drevenšek Marko 24 Rems Tadej
15 Spahić Semir 25 Korun Uroš
4 Bingo Klemen 28 Šimunović Mato
18 Medved Aljaž 29 Balkovec Jure
7 Kurež Robert 37 Majer Žan
10 Režonja Gregor 92 Kous Žiga


12 Lipovac Kristian 39 Zabret Gregor
20 Krajnc Sergej 8 Gerić Dejan
26 Cesar Blaž 13 Knezović Ivan
16 Rešek Denis 17 Kovjenić Marko
9 Kmetec Marko 19 Halilović Denis
6 Pečovnik Nejc 21 Balokog Nack Michel
2 Dolinar Blaž 77 Požeg Vancaš Rudi

Strelec: 0:1 Balkovec 77'
Menjave:
Aluminij: Žagar - Kmetec 65', Režonja - Pečovnik 76'
Domžale: Kous - Požeg Vancaš 46', Majer - Kovjenić 66', Vuk - Balokog 78'
Rumeni kartoni: Korun 48', Zec 63', Kmetec 85'
Rdeči kartoni: /


V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Darka Topića, Zenija Husmanija in Slobodana Vuka. Kaznovan je Liridon Osmanaj, ki je proti Celju prejel rdeči karton. Nogometaše so na igrišče pospremile dežne kaplje, obetala pa se je prava vročinska nevihta, saj okoli Športnega parka vseskozi švigajo strele.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli igralci Domžal. Ti so zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Balkovec, Zec, Korun, Rems; Majer, Skubic, Kous; Živec, Šimunović, Goran Vuk.

3. minuta: Domžalčani so bili v prvem nevarnejšem napadu. Balkovec je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je do nje prišel Kous. Na vrhu kazenskega prostora ga je z drsečim startom zaustavil Spahić, vendar sodnik Kajtazović ni dosodil prekrška.

5. minuta: Tekma je prekinjena, saj je v Kidričevem začela padati toča.

15. minuta: V Kidričevem se je odprlo nebo in lije kot iz škafa. Igralci v garderobah čakajo na znak sodnikov za nadaljevanje tekme.

23. minuta: Dež je nekoliko pojenjal in igralci so se vrnili na zelenico. Sodnik Nejc Kajtazović je po več kot 15-minutni prekinitvi vendarle označil nadaljevanje tekme.

26. minuta: Domžalčani so na hitro izvedli prosti strel na sredini igrišča. Žoga je na levi strani prišla do Živca, ki je potegnil v sredino in z levega roba kazenskega prostora močno sprožil. Meril je mimo bližnje vratnice.

31. minuta: Domači so storili napako pri izvajanju prostega strela v svojem kazenskem prostoru. Do žoge je prišel Živec, ki je v kazenskem prostoru zaposlil Šimunovića. Slednji je z osmih metrov, nekoliko z leve, sprožil proti vratom, a je Murko odlično odbil. Do žoge je še prišel Vuk, ki pa mu jo je izpod nog izbil Sulejmanović.

33. minuta: Aluminij si je na levi strani priigral prvi kot na tekmi. Režonja je podal v sredino, kjer je do strela z glavo prišel Bingo. Dobro so blokirali gostujoči branilci, ki so žogo izbili s svojega kazenskega prostora.

44. minta: Domžalčani so si priigrali prosti strel na levi strani polovice Aluminija. Balkovec je poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo odbil branilec Topolovec.

45. minuta: Kurež je krenil v napad po levi strani. Prišel je do strela, a je uspešno blokiral Zec, ki je odbil v kot. Po podaji Režonje je do strela z glavo prišel Bingo, Domžalčani pa so ponovno odbili v kot. Po tretjem zaporednem kotu je uspešno z glavo odbil Zec.

45+3. minuta: Živec je na levi strani priboril prvi kot za Domžale. Po podaji Balkovca je na prvi vratnici v nov kot odbil Kurež. Po uigrani akciji Majerja in Balkovca je slednji poslal žogo na drugo vratnico, kjer pred vrata ni dobro podal Skubic.

45+6. minuta: Kožar je uspešno prodrl po levi strani. Prišel je vse do kazenskega prostora Domžal, kjer je podal nazaj do Drevenška. Slednji je s 25 metrov močno sprožil, vendar je meril visoko čez gol.

45+11. minuta: Skubic je izvajal prosti strel na desni strani. Podal je na drugo stran igrišča do Balkovca. Ta je ob avt liniji zaposlil Živca, ki je z levega roba kazenskega prostora poizkušal z lob udarcem, vendar je meril premalo natančno.

45+13. minuta: Domžalčani so znova zapretili proti vratom Aluminija. Balkovec je poizkušal s strelom s 25 metrov. Vratar Murko je žogo zanesljivo ujel.

45+18. minuta: Četrti sodnik Dragoslav Perić je označil še minuto igre v prvem polčasu.

45+19. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazović je označil konec prvega polčasa.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Aluminija. V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Rudi Požeg Vancaš.

48. minuta: Uroš Korun je na desnem robu kazenskega prostora podrl Kožarja in prejel rumeni karton. Režonja je odlično izvedel prosti strel s 16 metrov. Meril je v zgornji levi kot, a se je z imenitno obrambo izkazal Vidmar, ki je odbil v kot. Po kotu je znova do strela z glavo prišel Bingo, ki je meril mimo desne vratnice.

51. minuta: Po neurju v prvem polčasu nogometaše sedaj spremlja močno sonce, ki pri igri najbolj moti domžalske branilce.

52. minuta: Domžalčani so prišli do prostega strela 30 metrov od vrat Aluminija. Živec je močno sprožil, vendar je meril visoko čez vrata.

59. minuta: Domžalčani so odigrali nekaj podaj na sredini igrišča. Žoga je na desni strani prišla do Šimunovića, ki je poslal uporaben predložek v kazenski prostor Aluminija. Do strela z glavo je prišel Požeg Vancaš, ki je meril mimo desne vratnice.

61. minuta: Domžalčani so izpeljali odlično akcijo po levi strani. Balkovec je v ogenj poslal Požega Vancaša, ki je odlično podal pred vrata. Do strela z 11 metrov je prišel Živec, ki je meril po tleh. Vratar Murko je s konico čevlja žogo odbil v prečko in v kot.

63. minuta: Zaradi prekrška nad Kurežom je rumeni karton prejel Darko Zec.

65. minuta: V ekipi Aluminija je Žagarja zamenjal Kmetec.

66. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Marko Kovjenić.

68. minuta: Skubic je slabih 30 metrov od vrat Domžal igral z roko. Nekoliko z leve je z neposrednim strelom poizkušal Drevenšek. Močan poizkus je zanesljivo na golovi črti zaustavil vratar Vidmar.

69. minuta: Šimunović je priboril prosti strel 19 metrov od vrat Aluminija. Nekoliko z desne je z neposrednim strelom poizkušal Balkovec, ki je meril po sredini gola. Vratar Murko je žogo zanesljivo zadržal.

71. minuta: Balkovec in Požeg Vancaš sta odlično izigrala obrambo Aluminija. Z levega roba kazenskega prostora je Požeg Vancaš močno sprožil, vendar je meril mimo bližnje vratnice.

72. minuta: Aluminij je imel izjemno priložnost za vodstvo. Medved je prodrl po desni strani, natančno je podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil sam Kmetec. Napadalec domačih je sprožil proti vratom, a se je z imenitno obrambo izkazal vratar Vidmar.

76. minuta: V ekipi Aluminija je Režonjo zamenjal Pečovnik.

0:1 Balkovec; 77. minuta: Šimunović je z uspešnim prodorom na polovici Aluminija premešal domačo obrambo. v ogenj je poslal Balkovca, ki je prodrl v kazenski prostor. Najprej se je nekoliko zapletel, potem pa je s strelom ob prvo vratnico in s pomočjo domačega branilca premagal vratarja Murka.  

78. minuta: V ekipi Domžal je Gorana Vuka zamenjal Michel Nack Balokog.

80. minuta: Domžalčani so imeli lepo priložnost za podvojitev vodstva. Akcijo je začel Rudi Požeg Vancaš, ki je na desni strani našel Šimunovića. Ta je s prve v kazenskem prostoru našel Živca, ki je s 13 metrov s prve sprožil mimo desne vratnice.

84. minuta: Kožar je priboril kot za Aluminij na levi strani. Drevenšek je poslal nevaren predložek v kazenski prostor, kjer je visoko skočil Zec in žogo odbil.

85. minuta: Zaradi prekrška nad Matom Šimunovićem je rumeni karton prejel Kmetec.

87. minuta: Korun je 25 metrov od vrat storil prekršek nad Kmetcem. Prosti strel je izvajal Drevenšek, ki je meril slab meter čez vrata Domžal.

90+1. minuta: Četrti sodnik Dragoslav Perić je označil še tri minute dodatka tekme.

90+3. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazovič je označil konec tekme in Domžalčani so prišli do druge zmage v sezoni.

Tekst: Grega Krmavar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB