FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pozor: 30 sekund vam lahko reši življenje

Akciji MOVEMBER, ki ozavešča o boleznih, nevarnih predvsem za moške, se pridružujemo tudi v Nogometnem klubu Domžale.

Onkoman

Odkrivanje zgodnjih oblik bolezni je ključnega pomena za zdravljenje, zato je samopregledovanje mod priporočljivo za vse moške, ki so starejši od 15 let. Z rednim samopregledovanjem, ki ga opravite vsaj enkrat na mesec, lahko spoznate strukturo svojih mod in hitreje opazite spremembe.

S palcem, kazalcem in sredincem obeh rok preiščite modo in preglejte nadmodek, mehko vozličasto vrvico nad modom in ob njem. Nadaljujte s pregledom semenovoda, gladke cevke, ki iz njega izhaja in za modom poteka v sečnico. Nato pregnetite vsako modo posebej tako, da palce položite na vrhnjo stran posameznega testisa, s kazalcema in sredincema pa ga primete s spodnje strani. Postopek ponovite vsaj enkrat mesečno po topli kopeli ali prhi.

V primeru, da najdete trdo tvorbo, opazite spremembe v barvi in velikosti ali čutite bolečino, obiščite zdravnika. Več si lahko preberete tudi na www.onkoman.si (Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan).

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB