FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Formo želimo obrniti navzgor''

Državno prvenstvo se bo v Sloveniji nadaljevalo konec tedna, rumeni bojevniki pa so se na prihajajoče izzive pripravljali zelo zavzeto. Nekaj misli o tem nam je zaupal izkušeni osrednji branilec Tilen Klemenčič.

KlemeIzjavaOkt

“Teden brez prvenstvene tekme smo najprej posvetili počitku, nato pa predvsem taktičnim zamislim. Kljub nižjim temperaturam in padavinam, ki so nas v Lukovici in Domžalah spremljale praktično vsakodnevno, je bilo pri vseh soigralcih zaznati veliko mero zagnanosti, zato smo z opravljenim na treningih lahko zadovoljni. Čeprav smo v petek izgubili, je tudi prijateljska preizkušnja proti hrvaškemu drugoligašu služila svojemu namenu,” je teden prost ligaških obveznosti opisal Tilen Klemenčič.

Zaradi lažjih težav s poškodbo so bili odsotni Alen Jurilj, Matej Podlogar, Gaber Dobrovoljc, Grega Sorčan, Collins Chinemerem in Elijah Chikwado. Tilen Klemenčič je ves čas treniral na polno, bo pa zaradi poškodbe ključnice na kvalifikacijski tekmi z Anglijo in kasnejše operacije naslednja dva meseca manjkal Benjamin Markuš: “Res je. Nekaj nogometašev je med premorom imelo malce težav s poškodbami, vendar sam se počutim odlično. Na prijateljski tekmi sem odigral prvi polčas v celoti, se nato na igrišče vrnil še v zaključku dvoboja in zabeležil skupno 70 minut. Ob vstopu v nov delovni teden se moštvo znova dopolnjuje in to nas seveda veseli, Benotu pa v tem trenutku vsi skupaj želimo čim hitrejši povratek!” 

Pester zaključek oktobra Domžalčani odpirajo z nedeljsko tekmo proti Kopru (nedelja, 17.00), kmalu za tem bodo na vrsti še Bravo, Maribor, Aluminij in Mura: “Ritem oziroma spored tekem je vselej zahteven. V zadnjih sezonah ne najdemo nasprotnika, ki bi se dal kar tako, zato bo potrebno na igrišču pokazati veliko. Po slabših rezultatih v septembru si želimo v prihodnje formo obrniti navzgor. Kmalu bo tukaj tudi pokalni obračun z Mariborom, a ne smemo prehitevati. V mislih imamo FC Koper in glede na to, da igramo doma, je potrebno nastopiti veliko bolje kot na nedavno odigrani zaostali tekmi 4. kroga,” je sklenil Klemenčič.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB