FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''Takšna podpora nam pomeni zares veliko''

Mladinci Domžal so v sredinem večeru odigrali prvo tekmo lige prvakov. Srečanje z Empolijem se je v Domžalah zaključilo z rezultatom 1:2, kar 1700 gledalcev pa je rumenim ob koncu namenilo glasen aplavz.

CerneIzjavaUYL

''Vedeli smo, da bo Empoli predstavljal zelo zahteven izziv. Tako ekipno kot individualno namreč premorejo ogromno kvalitete. Ker proti prvakom Italije ne igraš ravno vsak dan smo s fanti bili odločni, da moramo dati vse od sebe. Potrebovali smo disciplino in ravno po zaslugi tega smo tudi prišli do izenačenja še v prvem polčasu. Po zadetku smo videli, da se lahko kosamo s tekmecem in na enak način smo vztrajali tudi v nadaljevanju. Empoli je ob koncu sicer slavil, a sami ne bomo odnehali. Pred nami je še ena tekma, ki odloča o napredovanju. Sedaj vemo veliko več o nasprotniku, vemo kje so njegove pomanjkljivosti. Priprava na povratni obračun bo tako bistveno lažja,'' je po pravi evropski tekmi povedal strelec izenačujočega zadetka Gašper Černe.

Domžalčani so se v zaostanku znašli že v 8. minuti, vendar sledil je pravi odgovor in v 28. minuti je Športni park bil na nogah: ''Prejeti zadetek nas je kar presenetil. Hitra žoga v globino in mogoče malce nezbranosti na začetku, ampak nismo pokleknili. Vedeli smo, kaj je naš cilj in koliko časa je še pred nami. Izenačenje nam je nato pomagalo, da smo se umirili, vendar obenem se nismo zadovoljili samo z enim golom. Hoteli smo več, želeli smo doseči še kakšen gol. Prišli smo v zares lepe priložnosti, ki pa jih na žalost nismo izkoristili. V obeh polčasih je bilo kar veliko ''smrtnih'' situacij pred golom Empolija in tekmo bi lahko končali z ugodnejšim rezultatom. Italijani so v 75. minuti dosegli gol za zmago, a kljub temu sem prepričan v uspeh, ter da bomo na povratni tekmi bolj zbrani v napadu, saj se zavedamo naše skupne kvalitete.''

Skupaj z nedeljskim dogodkom si je dve tekmi v zgolj treh dneh ogledalo kar 3500 glasnih navijačev: ''Lahko povem, da smo s soigralci ostali brez besed. Takšna podpora nam pomeni zares veliko. Šlo je za neverjetno vzdušje, zato se vsem, ki so prišli, zahvaljujem v imenu celotne ekipe. Za vsakega igralca mladincev je nastopanje pred toliko navijači nekaj posebnega, zato upam, da bo temu tako tudi v prihodnje,'' je povedal Černe.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB