FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Igramo na umetni podlagi

Jutrišnji dvoboj med Honko in Domžalami bo v Helsinkih odigran na umetni podlagi. Skandinavske vremenske razmere drugih možnosti večini moštev namreč preprosto ne dopuščajo in pred povratno tekmo 2. predkroga UEFA Europa Conference League se bo na to potrebno ustrezno prilagoditi.

nkd 9 zinic

“Res je. Igramo na umetni travi, kar bo za nas zagotovo nekaj novega. Včeraj smo v Domžalah trenirali na isti podlagi, zvečer nas čaka še preizkus igralne sintetične zelenice. Menim, da bomo, v sicer zelo kratkem času, dobili ustrezen občutek. Tako kot so se Finci spoprijeli z našo naravno površino, tako se moramo mi odzvati na njihov teren. Vremenska napoved pravi, da bo v naslednjih urah in tudi jutri padlo kar nekaj dežja. To je zagotovo dober znak, saj bo zaradi tega žoga hitrejša, nam pa to ustreza,” je po prihodu v Helsinke dejal desni bočni branilec Andraž Žinič.

Kako je bilo v zraku? “Potovanje je bilo tudi tokrat odlično organizirano. Čarterski polet iz Brnika do Helsinkov je trajal malce dlje, a vse skupaj je minilo brez zapletov. Nameščeni smo dobrih 20 minut vožnje od letališča, ne daleč stran pa imamo tudi Bolt Areno. Temperatura je v primerjavi s Slovenijo malce nižja, okrog 20 stopinj, a ravno pravšnja za igranje nogometa.”

Potovanje se je torej izšlo po načrtih, kmalu bo opravljen še uradni trening, obračun s Honko pa Domžalčane čaka jutri: “Na novinarski konferenci je bilo povedano praktično vse. Pričakujemo enako Honko, saj so za vikend v prvenstvu igrali s povsem premešano zasedbo. Njihovi nosilci igre so dobili na razpolago zgolj nekaj minut. Izredno pomembno srečanje bodo odločile malenkosti, na koncu pa bo napredovala bolj zbrana in organizirana ekipa. Skupaj s soigralci bomo naredili vse, kar je v naši moči, da se v Slovenijo vrnemo kot zmagovalci oziroma udeleženci 3. predkroga,” je sklenil Žinič.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB