FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Djuranović pred Honko: ''Pričakovanja so povsem jasna''

Ob 17.55 bo v Domžalah na sporedu druga domača tekma v letošnji evropski sezoni. Po uspehu v Luksemburgu bo naslednji domžalski nasprotnik FC Honka Espoo, finski prvoligaš, ki je v 1. krogu izločil Runavik s skupnim izidom 3:1. Vstopice bodo danes na voljo po ceni 15 EUR.

DjuroPredHonko

''Pričakovanja so povsem jasna. Na dveh tekmah s Finci želimo priti do napredovanja v 3. predkrog. Nasprotnika smo dobro analizirali. Honka je za malenkost kvalitetnejša od Luksemburžanov, a pravo razmerje moči bo pokazalo igrišče. Verjamem, da so naši fantje ustrezno pripravljeni. Rasli bomo iz tekme v tekmo. Tega se zavedamo. Vsi skupaj kažejo veliko željo in prepričan sem, da bo to vidno tudi na zelenici, kjer želimo doseči pozitiven rezultat. Ker je bila tekma prestavljena iz četrtka na torek, smo bili primorani izpustiti uvodno srečanje državnega prvenstva. Po povratku iz Luksemburga smo tako ekipo uspeli ustrezno osvežiti, regenerirati in dobro pripraviti na novo evropsko tekmo. Proces dela je v zadnjih dneh torej potekal po ustaljenem programu,'' je na novinarski konferenci povedal strateg rumene družine Dejan Djuranović.

Kaj lahko povemo o nasprotniku? ''Ekipa Honke teži k igri. Že pri samem iznosu, vključno z vratarjem, poskušajo napad graditi s kratkimi podajami. Dolge žoge pri Fincih niso pogost pojav, saj na nasprotno polovico prihajajo zelo potrpežljivo. Našo priložnost zato vidim v agresivnem pristopu. Poskušali jih bomo prisiliti v napako in po odvzeti žogi kreniti neposredno na njihovo obrambno vrsto, res pa je, da smo tudi proti Swiftu pričakovali igro številnih kratkih podaj, nato pa je nasprotnik vse akcije začenjal z dolgo žogo. Eno je torej slika nasprotnika v domačem prvenstvu, drugo pa na evropski sceni. Honka je v rednem pogonu, saj tamkajšnje državno prvenstvo že poteka. Sedaj imajo sicer manjšo pavzo, a so že nekaj časa v tekmovalnem ritmu.''

Po uspešnem pripravljalnem obdobju so Domžalčani z odliko preskočili tudi prvo evropsko oviro. Djuranović ob tem meni, da najboljše s strani rumenih bojevnikov šele prihaja: ''Glede našega moštva pričakujem, da bomo v optimalno formo, ki jo bomo poskušali držati čim dlje, prišli čez tri ali štiri tekme. Skozi zadnje obračune kažemo napredek in tako mora biti tudi v prihodnje. Veseli nas, da pred tretjim evropskim dvobojem težav s poškodbami ni. Na razpolago so tako prav vsi fantje,'' je dejal Dejan Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

Video: Sead Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB