FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Slovenska bakla je pripotovala v Domžale

Po obisku v Trzinu in Mengšu je deveti tekaški dan »Slovenska bakla« v okviru promocije prihajajočih poletnih olimpijskih iger pripotovala tudi v Domžale. V skladu s trenutnimi predpisi NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19 so bili sodelujoči posamezniki in skupine oblikovani v t.i. »mehurčke«. Nogometni klub Domžale so zastopali člani MNC Domžale Gašper Černe, Mitja Ilenič, Nejc Klašnja, Lan Lekše in Nick Perc.

SlovenskaBakla

Odveč je najbrž poudarjati, da smo Domžalčani silno ponosni na svoje športnike, ki jih je na atletski stezi domžalskega nogometnega stadiona ob Kamniški Bistrici pozdravila podžupanja mag. Renata Kosec. V družbi domžalske maskote, hroščka Simona je vse navzoče spomnila, da smo športna občina in šport vsem veliko pomeni. #Domžale imamo to. #Skupaj imamo TOKIO, je svoj uvodni pozdrav zaokrožila podžupanja in z uvodnim krogom na pot pospremila baklo skupaj z vodjo Službe za turizem, Miro Bečan.

V družbi večkratnega olimpijca, biatlonca Klemna Bauerja, je tekel tudi paraolimpijec, igralec namiznega tenisa Luka Trtnik in v.d. direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Aleš Florjančič. Nosilci bakle so bili člani Košarkarskega kluba Helios Suns Domžale, Nogometnega kluba Domžale, tri skupine Atletskega kluba Domžale, Društva Šola zdravja ter kopica posebnih gostov. Baklo je ponesel tudi večkratni prvak tekem za slovenski, evropski in svetovni pokal v kickboksu Marjan Bolhar, pa tudi Darko Flis, član Društva upokojencev Domžale, sicer pa strasten karateist, ki je navzočim predstavil sistematično povezano serijo tehnike napada, torej klasično japonsko kato. Največji aplavz med udeleženci teka z baklo v Domžalah je pripadel Martinu Močniku in njegovi Bibi. Domžalčan, ki je povsem slep in ga spremlja prijazna psička Biba, je namreč kot prvi na svetu slep prehodil kar 841 kilometrov dolgo slovito romarsko Jakobovo pot do Compostele na severu Španije. En krog po domžalskem stadionu je bil tako za Martina in Bibo pravi mačji, ali bolje rečeno pasji kašelj.

Slovenska bakla, plamenica iz bukovega lesa in recikliranega jekla Skupine SIJ z Raven na Koroškem, bo jutri zaključila svoje popotovanje po osrednji Sloveniji oziroma po občinah, ki pripadajo regijski pisarni Ljubljana Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Obiskala bo še občini Lukovica in Kamnik, potem pa bo po dnevu premora pot nadaljevala na Notranjskem.

#DOMŽALE IMAMO TO, #SKUPAJ IMAMO TOKIO

Besedilo: Občina Domžale

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB