FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V sredo z Olimpijo

V sredo bo na sporedu prva izmed dveh zaporednih domačih tekem z ljubljansko Olimpijo. Prvenstveni preizkušnji 32. kola, ki se bo v sredo pričela ob 17.15, bo prihodnji teden sledil polfinalni dvoboj Pokala Union.

nkd 4 ibricic

V pričakovanju sredinega prvega domačega srečanja v mesecu maju je misli strnil Senijad Ibričić, kapetan rumene družine, ki je v Sežani presegel mejo 10.000 odigranih minut v dresu Domžal: “Gre za nov lep dosežek, ki mi veliko pomeni, saj je zares lepo biti del takšnega kolektiva in obenem zastopati takšen klub kot kapetan. Glede tekme z Olimpijo lahko povem, da so medsebojni dvoboji vselej zanimivi. Skupaj smo v vrhu razpredelnice, oboji si želimo igrati, na igrišču kazati napadalno sliko in na takšen način priti do zmage. Pred dnevi je Olimpija remizirala z Aluminijem, Maribor je klonil, do zmage pa je prišla samo Mura, ki nam je s tem malce pobegnila, a ne glede na to, na voljo je še 15 točk in na prvenstveni lestvici se lahko spremeni še marsikaj. Veliko bo povedala že sredina tekma, kjer pa bomo bili s soigralci zadovoljni zgolj s polnim izkupičkom.”

Nogometaši Domžal so v preteklih mesecih občutno dvignili svojo formo. Na zadnjih 15 ligaških tekmah so varovanci Dejana Djuranovića uspeli zbrati 28 od možnih 45 točk, kar je drugi najboljši izkupiček med vsemi slovenskimi prvoligaši. Boljša je samo Olimpija, ki jih je zbrala 30: “Zavedamo se kvalitete, ki jo premorejo Ljubljančani, a brez dvoma imamo kar nekaj adutov tudi sami. Igramo na domačem igrišču in to je zagotovo prednost. V zaključku prvenstva želimo domači Športni park ohraniti nedotaknjen. Poskrbeti moramo, da bo vsakemu nasprotniku tukaj še naprej zelo težko. Zadnji domači poraz je prišel 22. novembra, v 12. kolu, gre nam torej zelo dobro in pri tem mora ostati tudi na prihajajočih tekmah.”

V mesecu maju, ki bo podal veliko odgovorov, bo na sporedu pet ligaških in najmanj ena pokalna tekma: “Konec nove nevsakdanje sezone bo hitro tukaj. Časa ni več veliko na razpolago, samo trije tedni nas namreč ločijo do poletnega premora, srečanja pa si bodo še naprej sledila na tri oziroma štiri dni. Priložnost za dokazovanje v zgoščenem ritmu tekem vsi v moštvu pridno izkoriščajo, zato smo lahko pred izjemno pomembnimi dvoboji povsem mirni. Naj dodam, da utrujenost v tem delu sezone ne pride v poštev. Pred seboj imamo točno določen cilj in od njega ne bomo odstopali. Skupaj s fanti moramo sedaj stisniti zobe in doseči želeno,” je odločno sklenil kapetan moštva Senijad Ibričić.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB