FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Nič nam ne bo podarjeno

Domžalski nogometaši bodo v soboto, ob 19.30, nadaljevali s prvenstvenimi obveznostmi. Prva marčevska preizkušnja bo odigrana na Bonifiki, kjer domuje FC Koper, primorski predstavnik, ki se je med elito vrnil z začetkom aktualne sezone.

nkd 4 vuklisevic

''Smo v zelo dobri rezultatski formi, toda pred dvobojem z neposrednim tekmecem na razpredelnici to nima nikakršnega pomena. V Kopru nas čaka 90 minut borbe, hkrati bomo morali biti bolj odločni kot na srečanju z Gorico. Prvi medsebojni obračun na Bonifiki je oktobra pripadel domačim, zato se je v soboto potrebno pravilno odzvati in ciljati na zmago. Tri točke so naš cilj pred vsako tekmo in tako je tudi tokrat,'' je o pričakovanjih pred gostovanjem na Obali povedal osrednji branilec Damjan Vuklišević.

Kanarčki so se po treh zaporednih porazih v letu 2021 nedavno odločili za spremembo v strokovnem vodstvu. Mirana Srebrniča je na mestu glavnega trenerja zamenjal Italijan Rodolfo Vanoli: ''Koper se je po slabšem začetku uspel dvigniti. Z minimalno prednostjo so premagali Muro in Aluminij, na obeh srečanjih so obenem zaklenili svoja vrata. Nov trener jim je torej prinesel nekaj svežine in želeno spremembo. Šok terapija se je izplačala. Pred sobotnim dvobojem je točkovni izkupiček obeh ekip povsem enak (36), zato lahko pričakujemo zares napeto tekmo, kjer bodo po mojem mnenju odločale malenkosti. Koper velja za zelo disciplinirano moštvo, ki je po zaslugi najboljšega strelca Nardina Mulahusejnovića (10 zadetkov) nevarna tudi v napadu.''

Domžalčani bodo po dvoboju s Koprčani že v sredo gostili Muro. Nato sledita gostovanji v Kidričevem in Beltincih: ''V kratkem obdobju nas čakajo štiri izredno pomembne tekme. Takoj za tem bo na sporedu reprezentančni premor in nanj bi se radi odpravili s pozitivnim nizom rezultatov, ter odličnim vzdušjem v moštvu, ki traja že kar nekaj časa. Doslej smo na petih tekmah zabeležili enajst točk, kar pomeni, da stopamo po pravi poti. Smo najuspešnejša prvoligaška ekipa v koledarskem letu 2021 in ob vstopu v nov tekmovalni mesec sem prepričan, da lahko nadaljujemo v takšnem ritmu. Nič nam ne bo podarjeno, a premoremo več kot dovolj kvalitete in karakterja za dosego želenega cilja,'' je sklenil odločni Vuklišević.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB