FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Naslednji nasprotnik je NK Tabor Sežana

V nedeljo v Domžale prihaja NK Tabor Sežana. Primorski prvoligaš, ki se po 21. odigranih kolih nahaja na sedmem mestu 1. SNL, bo ob Kamniški Bistrici iskal prvo gostujočo zmago v aktualni sezoni. Gregor Sikošek je pred dvobojem prepričan, da so rumeni bojevniki v pravi formi, a hkrati dodaja, da ne bo lahko.

GregorSikosekPredSezano

''Po uspehu na zadnji tekmi v Celju si želimo proti Taboru nadaljevati v istem ritmu. Igramo na domačih tleh in to moramo ustrezno izkoristiti. Kaznovanih nogometašev tokrat ni, nekaj soigralcev sicer ima manjše težave s poškodbo, toda naši cilji so, kot pred vsako tekmo, jasni. Ne bo enostavno, toda želimo si povezati niz pozitivnih rezultatov in se po zaslugi tega povzpeti po lestvici navzgor. Moštva so še naprej zelo izenačena, zato mislim, da se lahko v naslednjih treh tekmah, ki bodo na sporedu v mesecu februarju, še kar veliko spremeni,'' je uvodoma povedal levi bočni branilec Sikošek.

Zmaga v Celju je bila popolna. Dva dosežena zadetka in zaklenjena vrata varovancem Dejana Djuranovića vlivajo veliko samozavesti: ''Ko slaviš in hkrati poskrbiš za nedotaknjeno mrežo, je zmaga seveda slajša. Cilj vseh nas je, da bi ob razpoloženem napadu, ki redno trese nasprotnikovo mrežo, bili bolj konstantni tudi v obrambnem delu igre. Nekje je potrebno začeti in srečanje v Celju predstavlja odlično podlago. Z dokončno vrnitvijo Tilna Klemenčiča se je konkurenca v zadnji vrsti dodatno povečala in to je pred dvoboji s Sežano, Olimpijo in Gorico, ki nas čakajo v naslednjih dneh, zelo dobrodošlo.''

Tokratni nasprotnik, ki je na 21 tekmah zbral 26 točk, se je v spomladanski del sezone podal pod vodstvom novega trenerja. To je po odhodu Gorana Stankovića k Olimpiji postal Igor Božič: “Tabor se je v dosedanjem delu sezone pokazal kot izrazito domača ekipa, kar pa še ne pomeni, da v gosteh niso nevarni. Ravno nasprotno. Vsakega dobrega ali slabega niza je enkrat konec, toda tokrat moramo sami poskrbeti, da Primorci neuspešnega niza z gostovanj v nedeljo ne prekinejo. Tako kot Celjani, imajo tudi pri Taboru novega trenerja, kar predstavlja nekaj neznank, s katerimi se moramo soočiti. Prva medsebojna tekma se je v Domžalah zaključila z zmago, v Sežani smo se razšli z remijem. Letošnji izidi so torej na naši strani, s pravim odnosom in vloženim trudom pa moramo uspešno opraviti tudi s tretjo preizkušnjo, saj bi to bila odlična popotnica pred gostovanjem v Stožicah,” je zaključil 27-letni Sikošek.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB