FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Matej Oražem ob zaključku prestopnega roka

Ob zaključku zimskega prestopnega roka smo se pogovarjali tudi z direktorjem rumene družine. Matej Oražem je za uradno klubsko spletno stran spregovoril o splošni oceni kadrovanja, sodelovanju z NK Roltek Dob, aktualni zasedbi, vročem napadalcu in vratarjih.

MatejOrazemOPrestopnemRoku

Zimski prestopni rok je dokončno zaključen. Kakšna je splošna ocena dogajanja v zasedbi Domžal?

“Prestopni rok je potekal v skladu s trenutno ekonomsko situacijo, predvsem v smeri racionalizacije poslovanja, nižanja stroškov in še večjega zanašanja na fante iz naše zelo uspešne mladinske šole. Ocenjujemo, da imamo kvalitetno ekipo, sposobno enakovrednega boja za mesta, ki vodijo v Evropo, kot pa je pri nas že stalna praksa, mora ta boj potekati ob vzporednem uvajanju naših mladih igralcev v člansko moštvo.''

Sodelovanje z drugoligašem NK Roltek Dob še naprej ostaja zelo poglobljeno. Zadovoljni s potekom dogodkov na relaciji Domžale - Dob?

''Izjemno me veseli, da se je po pol letni posoji v Dobu vrnil Benjamin Markuš, ki je že zaigral na obeh srečanjih v tem delu prvenstva. V zelo kratkem času je pri naših partnerjih in sosedih dozorel in nas s tem prisilil, da mu nemudoma ponudimo priložnost v prvi ekipi. Po podobni poti je pred časom šel tudi Andraž Žinič, ki prav tako iz tekme v tekmo potrjuje svojo kvaliteto. To dokazuje, da se naše partnerstvo in sodelovanje z NK Roltek Dob obrestuje, da se v Dobu odlično dela, ter da imajo tam fantje izjemno priložnost za napredek, kakršne drugje v Sloveniji praktično ni. S prihodom Jerneja Javornika na mesto glavnega trenerja, to sodelovanje še dodatno poglabljamo, prav tako smo se dogovorili, da se Dobu pred nadaljevanjem 2. SNL priključijo še trije naši igralci. To so Ivan Makovec, Jošt Pišek in Žiga Dajčman, še naprej bo član moštva tudi Žiga Repas.”

V nadaljevanje sezone kot edino moštvo 1. SNL odhajamo brez novinca, kar pomeni, da je aktualna zasedba že dalj časa praktično nespremenjena. Tudi to je določena prednost, kajne?

“Res je, po dolgem času smo ostali v nespremenjeni zasedbi, kar po navadi predstavlja zelo pozitiven vpliv na dogajanje na igrišču. Je pa to posledica izjemno zaostrenega stanja na trgu, kjer je prestopov izjemno malo, kvalitetni kriteriji pa so se precej dvignili. Za nas ti prihodki pomenijo glavnino našega proračuna, zato moramo temu nameniti posebno pozornost, kajti očitno je, da bodo igralci morali biti še boljši, da bodo zanimivi tujemu trgu in temu bomo v naslednji mesecih tudi posvečali največ pozornosti.”

Najboljšega strelca aktualne prvoligaške sezone so povezovali s prestopom k bližnjemu tekmecu, toda Dario Kolobarić ostaja naš član tudi v prihodnje.

“Okrog Daria je bilo prelitega precej črnila, a veliko manj realnega dogajanja. Dario je trenutno najboljši napadalec v ligi, zato je povsem normalno, da v kolikor bi ga izgubili, želimo v zameno prejeti konkretno finančno nadomestilo, ki nam bo pomagalo pri iskanju morebitne menjave in delovanju kluba v prihodnje. Nikakor pa se naše zahteve ne spreminjajo, kot so nekateri želeli predstaviti v javnosti. S tem imamo ogromno izkušenj in nikoli nismo delovali na takšen način. Kot sem že dejal, naša pričakovanja so, glede na kvaliteto in formo igralca, pričakovano visoka.''

Na zadnji dan prestopnega roka se je poslovil vratar Grega Sorčan. Za mnoge presenetljiva odločitev …

''Pri Gregi Sorčanu je bila naša skupna odločitev edina logična poteza. Glede na napake, ki so se mu primerile, smo se odločili, da bo svojo priložnost dobil Ajdin Mulalić. Ker je Klemen Mihelak pokazal izjemen napredek, imamo željo, da v bližnji prihodnosti pokaže, česa je sposoben, tudi na največjem slovenskem odru, kar pa pomeni, da Gregi prave minutaže v letošnji sezoni ne bi mogli zagotoviti. Zato smo izkoristili priložnost in se z Gorico dogovorili za posojo, kjer bo imel Grega priložnost, da redno brani in si povrne tekmovalno formo. Nikakor pri tem ni šlo za kazen. Grega je odličen vratar in izjemen profesionalec, s katerim je užitek sodelovati, dejstvo pa je, da smo na igrišču pričakovali več. Zaradi tega bodo priložnost za dokazovanje dobili drugi. Obenem je vratarski položaj izjemno specifičen, saj veliko prostora za improvizacijo in spremembe ni.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB