FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pogoji za delo so idealni

Po zmagi nad Levskim so domžalski nogometaši danes, v četrtek, prvič tudi trenirali. Dopoldanski trening je zaznamovala regeneracija vseh, ki so včeraj odigrali večji del tekme, preostanek moštva je v zelo ugodnih vremenskih razmerah treniral na polno.

DjuranovicUmag

“Lahko rečem, da smo s prvo pripravljalno tekmo v Umagu zadovoljni, saj smo bili prvič letos na igrišču z naravno travnato površino. Fantje so potrebovali nekaj časa za prilagoditev na drugo podlago, kot smo je bili navajeni v dosedanjem delu zimskih priprav, na drugi strani pa smo imeli zelo agresivnega in kvalitetnega nasprotnika. Prav zaradi tega smo se v uvodnih minutah malce iskali, toda v nadaljevanju smo bili povsem enakovredni. Ustvarjali smo si lepe priložnosti, bilo je tudi kar nekaj strelov z razdalje, odločila pa je konkretnost. Zmagati je lepo, a to v tem trenutku ni bistvenega pomena. V obdobju priprav je pomembnejše spoznanje, da so fantje pokazali pravi odnos in da se vsi skupaj držimo začrtane poti. Priložnost za igro je tokrat dobilo 22 igralcev in ponujeno so fantje dobro izkoristili,” je o včerajšnjem dvoboju z varovanci Slaviše Stojanovića, PFC Levski Sofia, povedal glavni trener rumene družine Dejan Djuranović.

Nadaljeval je: “Umag je idealen za zimske priprave. Pogoji za delo so naravnost vrhunski, saj bivamo v imenitnem hotelu, igrišča so odlično pripravljena, želim pa si, da nam bo v naslednjih dneh služilo tudi vreme. V mislih imam predvsem močan veter, ki je lahko zelo moteč. Tega si ne želimo. Na voljo imamo torej vse, od fitnesa, bazena, savne, izvrstne hrane, ogromne sejne sobe do kvalitetnih pripravljalnih nasprotnikov. Ponujeno je zgolj potrebno izkoristiti na pravi način,” je povedal Djuranović, ki se s svojimi varovanci te dni nahaja v hotelu Melia Coral. Domžalčanom na hrvaški obali družbo delata tudi ljubljanska Olimpija in bolgarski PFC Levski Sofia.

Prvemu pripravljalnemu testu že jutri sledi drugi. V Poreču, prizorišče petkovega dvoboja je bilo zaradi napovedanega obilnega deževja spremenjeno, bo nasprotnik HNK Orijent: “Na jutrišnji tekmi bomo znova malce osvežili zasedbo in ponudili priložnost mlajšim fantom. Tekma s hrvaškim drugoligašem bo služila piljenju avtomatizmov, ki si jih želimo videti v naši igri ter seveda dvigovanju forme tako z vidika posameznikov kot tudi ekipe. Prepričan sem, da bodo vsi fantje še naprej delovali v isti luči. Od prvega dne dalje namreč kažejo točno to, kar si s sodelavci želimo videti,” je sklenil 52-letni strateg, ki v moštvu težav s poškodbami na veselje vseh nima.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB