FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Tretji delovni teden: Jutri sledi odhod v Umag

Rumeni bojevniki so na domačem igrišču z umetno travo opravili še zadnji trening pred jutrišnjim odhodom v Umag, kjer Domžalčane čakajo malce višje temperature, odlične travnate površine in fantastična bivalna namestitev.

TretjiTedenDela

Tretji delovni teden se je za varovance Dejana Djuranovića začel z dvojim sporedom, potem ko je bila nedelja prost dan. Prvih deset delovnih dni je namreč v mrzlih, a suhih vremenskih razmerah, uspešno prestanih. Delovni načrt je bil izpolnjen v celoti, fantje so delo odlično opravili tudi na petkovi pripravljalni tekmi, ko je nasproti stal NK Bravo. Stopnjevanje fizične pripravljenosti se bliža vrhuncu, saj sta pred igralci tretji in četrti teden zimskih priprav.

Rumena družina se bo na pot proti hrvaški obali odpravila v sredinih dopoldanskih urah. Pred tem so varovanci Dejana Djuranovića še zadnji trening na domačih tleh v mesecu januarju opravili danes zjutraj. Že jutri, v sredo, bo obenem na sporedu tudi druga pripravljalna tekma. Domžalski nogometaši bodo dvoboj z bolgarskim moštvom PFC Levski, kjer na klopi sedi najuspešnejši domžalski strateg Slaviša Stojanović, odigrali na naravni travi, ob 15. uri. Dva dni kasneje, v petek, se bodo dvakratni državni prvaki pomerili še z Orijentom (14.30), ki nastopa v 2. HNL. Aktivnosti bodo v Umagu potekale dvakrat dnevno, intenzivnost treningov, ki v večini primerov trajajo med 75 in 90 minut, pa bo še naprej tako prilagojena, da bodo vse zahteve s strani trenerskega štaba, opravljene v najvišjem možnem ritmu. Naslednje dni bo, tako kot doslej, zaznamovala prisotnost žoge ter taktični segment igre, iskanje avtomatizmov pa bo potekalo skozi razne igralne oblike in izdelane akcije z zaključki. Pozornost bo posvečena tako obrambnim zadolžitvam kot tudi fizični pripravljenosti. Pripravljalnim preizkušnjam z Levskim in Orijentom, v naslednjem tednu sledita še dvoboja proti Gorici (27.1.) in Sarajevu (30.1.).

Prvič po zares dolgem času, v moštvu Domžal težav s težjimi poškodbami ni. Z izjemo Gabra Dobrovoljca, ki je prvo pripravljalno tekmo izpustil zaradi postopnega povratka v tekmovalni ritem, so fantje v zelo dobrem zdravstvenem stanju. Zdravniška služba torej večjih skrbi pred potjo v Umag nima, kar tri tedne pred začetkom spomladanskega dela sezone predstavlja odlično novico.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB