FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Djuranović: ''Videli smo veliko dobrega''

Za nogometaši Domžal je prva pripravljalna tekma. Varovanci Dejana Djuranovića so na domačem igrišču z umetno travo v mrežo Brava pospravili tri žoge, obramba ni klonila. Všečno predstavo skozi celotnih 90 minut je zaznamoval povratek Tilna Klemenčiča!

DjuroPoBravuPripravljalna

''V prvo letošnje srečanje smo se odpravili brez pravih taktičnih zamisli, kajti v uvodnem delu priprav je poudarek na fizični pripravljenosti fantov. Kar smo že kazali v preteklosti, in kar si želimo nadgraditi v prihodnosti, smo tokrat dobro izvajali. Pomembno je spoznanje, da so vsi igralci, z izjemo Gabra Dobrovoljca (postopno vračanje po poškodbi), zdravi. Fantje so v veliki meri dobili na razpolago določeno minutažo, ki so jo dobro izkoristili. Zahteven delovni teden smo želeli zaključiti s tekmovalnim nabojem in z odigrano tekmo proti resnemu nasprotniku. Pokazalo se je, da fantje zelo dobro delajo in tudi samo dogajanje na tekmi je potekalo po načrtu, ki si ga želimo izpolniti,'' je sprva dejal Djuranović po spopadu med peto in osmouvrščenima ekipama Prve lige Telekom Slovenije.

Na zelenico, kjer smo videli veliko dobrega s strani rumenih bojevnikov, je stopilo 29 nogometašev: 'Vsi si zaslužijo priložnost, saj iz dneva v dan trdo garajo, a v naslednjih tekmah temu seveda ne bo tako. Kader bomo namreč zožili na igralce, ki bodo imeli v spomladanskem delu prvenstva vidnejšo vlogo. Čeprav gre za pripravljalno tekmo, je lepo zmagati in takšna tekmovalnost mora biti vselej prisotna tudi na treningu, kjer fantje med seboj igrajo na zmago oziroma pozitiven rezultat. Prav s tega vidika bodo tudi vse naslednje pripravljalne preizkušnje zelo dobrodošle. Predstavljajo namreč dodaten motiv za vse igralce, ki imajo skozi številne treninge in tekme priložnost, da se razvijajo in v močni konkurenci pokažejo svoje znanje in sposobnosti.''

Ob treh doseženih in nobenem prejetem zadetku odlično novico predstavlja tudi vrnitev osrednjega branilca Tilna Klemenčiča. 25-letnik je bil zaradi težav s poškodbo kolena odsoten natanko eno leto: ''Klemenčič je zelo pomemben člen naše ekipe. To je pokazal že v preteklosti, zato lahko njegovo vrnitev označimo kot zimsko okrepitev. Za seboj ima leto dni tekmovalnega premora, vendar se vrača v pravem stanju. Od prvega dne zimskih priprav trenira na polno in odlično prenaša vse obremenitve. Verjamem, da bo šlo v tej smeri naprej in da bo skozi naslednje tedne prišel na nivo, ki si ga tako mi kot tudi on sam želimo videti, ter da bo to tisti stari ali pa še boljši Kleme,'' je sklenil glavni strateg rumene družine Dejan Djuranović, ki bo do sredinega odhoda v Umag na domžalskih tleh skupaj s svojimi varovanci opravil še tri treninge.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB