FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Uvodni dnevi so preteklost, čas je za nov delovni teden

Za nogometaši Domžal so uvodni dnevi zimskih priprav na spomladanski del tekmovalne sezone 2020/21. Rumeni bojevniki so od srede do sobote na umetni travi in v bližnjem balonu opravili šest treningov, s trenažnim procesom nadaljujejo že jutri!

PrviDelovniTeden

Sredin zbor rumene družine so v dopoldanskih urah zaznamovali sneg, začetne meritve in hitri testi za Covid-19. Rezultati vseh testirancev so bili pod budnim očesom klubske zdravniške službe negativni, pozitivni pa so bili rezultati pri merjenju telesne mase, kar pomeni, da so fantje med premorom opravili vse individualne zadolžitve. Glavni strateg Dejan Djuranović, pomočnika Jan Košir in Aleš Mežnaršič ter trener vratarjev Janez Strajnar so 33 varovancev sprva popeljali v balon, kjer je bilo v ospredju delo na moči, popoldan je sledil prvi trening z žogo.

Četrtek je v nizkih temperaturah minil zgolj z dopoldansko vadbo. Navajanju na žogo in številnim vajam namenjenim izboljšanju tehnike so sledile igralne oblike ter ekipno tekmovanje. Slednje je kar trikrat zaporedoma pripadlo moštvu, ki ga sestavljajo Senijad Ibričić, Sven Šoštarič Karič, Gregor Sikošek, Arnel Jakupović, Gašper Černe, Rok Bržan, Nikola Jovićević, Nejc Klašnja in Mattias Käit.

Dvojni spored je rumene bojevnike znova čakal v petek. Zjutraj so Domžalčani v sicer odličnem razpoloženju prestali nezaželeni “Beep test”, rezultati stopnjevalnega teka na 20 metrov so bili spodbudni. Z najboljšo razdaljo (3440m) se lahko pohvali Benjamin Markuš. V popoldanskih urah so se fantje znova zbrali na igrišču z umetno travo, glavni segment vadbe pa je predstavljala igra na omejenem prostoru, ki je v aktualnem pripravljalnem obdobju zelo pogosta.

V soboto dopoldan je člansko moštvo Domžal čakal 45. minutni regeneracijski tek in znova tudi vaje za moč. Delo na fizični pripravljenosti je pred nadaljevanjem zahtevne sezone ključnega pomena, zato je sama intenzivnost vadbe na visokem nivoju. Obenem zelo pomembno dejstvo predstavljata tako ustrezna priprava na trening kot tudi počitek oziroma regeneracija.

Nedelja je prosta, nov delovni teden, ki bo vseboval tudi prvo pripravljalno tekmo, Domžale se bodo v petek (14.00) na domačih tleh pomerile z Bravom, se bo jutri začel z dopoldanskim treningom. Delovni ritem 2-1-2 bo tako zaznamoval tudi sredino januarja.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB