FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Leto zaključujemo s kapetanom

Ob izteku koledarskega leta 2020 je za spletno stran Domžal spregovoril kapetan Senijad Ibričić. 35-letni vezist, ki je v prvem delu sezone zbral vseh 20 nastopov, je ob tej priložnosti razmišljal o letošnjem letu, igranju pred zaprtimi vrati, dosedanjih rezultatih, osebni formi in načrtih za prihodnost.

nkd 5 ibricic

Pred nami je zaključek nenavadnega leta 2020, v katerem se je ogromno dogajalo. Kako bi ga ocenil?

“Leto 2020 bi ocenil kot zelo zahtevno. Pred dvanajstimi meseci, ko smo stopali vanj, si nihče ni predstavljal, da se bo vse skupaj odvilo tako, kot se je. Zimske priprave smo v mesecu januarju in februarju oddelali po načrtih, nato so sledile prve prvenstvene preizkušnje, ki pa jih je zelo hitro prekinil Covid-19. Skupnih treningov ni bilo kar dva meseca in kaj takšnega v 17-let dolgi karieri še nisem doživel. Težko je bilo, občutki pa seveda mešani, saj smo se vsi v moštvu odlično počutili, toda skupnih treningov nismo smeli izvajati. Po povratku na zelenice je sledil boj za obstanek. Tekme so si vrstile ena za drugo, a zahteven zaključek lanske sezone se je izšel po naših željah in na kratek poletni odmor smo odšli mirni. Preteklo sezono, ki je brez dvoma za v pozabo, smo hitro odmislili, saj je koronavirus zelo kmalu poskrbel za nove nesigurnosti. Pred nami je bila druga karantena in prekinitev treningov praktično nekaj dni pred prvo ligaško tekmo. V novo tekmovalno leto smo se tako podali brez pripravljalne tekme in to se je na uvodnih dvobojih zelo poznalo. Glavnemu trenerju Dejanu Djuranoviću je nato uspelo postaviti prave temelje in na temu bomo gradili tudi v prihodnje. Po neverjetnem zapletu, ko je bilo okuženega več kot pol moštva, smo se znova zbrali in dokazali, da zmoremo. Mesec dni so si srečanja sledila v razmaku treh dni in v tem trenutku smo lahko z rezultati zadovoljni. Zavedamo se, da je potrebno biti točkovno uspešnejši, toda upoštevati je potrebno številne dejavnike, ki so imeli v letošnjem letu močan vpliv na celotno ekipo. Sam sem prav zaradi tega pred vstopom v novo leto zelo optimističen.”

Zajel si praktično vse, kar se je zgodilo. Veliko spremembo v svetu nogometa pa obenem predstavlja igranje tekem pred zaprtimi vrati, kajne?

“Gre za nekaj povsem nenavadnega. S soigralci smo se na tekmah, ki so si vrstile v zadnjih tednih, sicer nekoliko navadili na te žalostne prizore, vendar občutki so povsem neprimerljivi s stanjem pred koronavirusom. Res da slovenski stadioni niso tako obiskani kot v tujini, ampak sedaj lahko zelo dobro vidimo, kaj pomeni, ko je na tribuni vsaj 500 ali 1000 gledalcev. Tekma ima drugačen priokus, gre za drugačno doživetje. Zavedamo se, da je zdravje na prvem mestu, toda osebno si želim, da bo vsaj nekaj gledalcev znova z nami že 10. februarja, ko bo na sporedu prva tekma spomladanskega dela sezone.”

Domžale imajo v prvem delu sezone 6 zmag, 7 remijev in 6 porazov. Kakšen je načrt pred nadaljevanjem prvenstva?

“Osvojili smo 25 točk in za četrtouvrščenim Koprom imamo pet točk zaostanka. Lahko bi bilo boljše, lahko tudi slabše. Kot sem že dejal, prvi del sezone je zaznamovalo veliko dejavnikov, zato moramo biti še naprej potrpežljivi. Sledijo zimske priprave, ki jih moramo maksimalno izkoristiti in verjamem, da bo pomlad veliko lepša oziroma bolj uspešna. V ekipi se je v zadnjem času ponovno uveljavilo veliko mladih nogometašev. To predstavlja prave temelje in zagotovo je to edina pot, po kateri moramo stopati še naprej.”

V aktualni sezoni si odigral vseh 19 ligaških tekem v celoti, nastopil si tudi na pokalnem srečanju z Ilirjo. Mnogi menijo, da imaš glede na izkušnje in položaj v ekipi poseben tretma, toda ugled in spoštovanje si lahko prislužiš samo s trdim delom, drži?

“V prvem delu sezone sem odigral 1710 minut in počutim se odlično. Skozi celotno leto jih je več zbral Zeni Husmani (2751), zato bi on moral biti bolj utrujen (smeh). Šalo na stran. Zelo sem vesel, da sam lahko moštvu pomagal prav na vsaki tekmi. Počutje je bilo od prvega dne dalje odlično, ključnega pomena v zgoščenem ritmu tekem pa je predvsem regeneracija. Seveda mora vsak športnik vselej paziti na prehrano, ritem spanja in vsakodnevni trening, ki jih je bilo v decembru sicer malce manj, saj je bil poudarek na pripravi na tekmo in regeneraciji, toda ko si tekmovalno aktiven dvakrat oziroma tudi trikrat tedensko, potem je zelo pomembno kaj počneš po sami tekmi. V mislih imam predvsem delo fizioterapevtov in ledene kopeli. Obenem se seveda zavedam, da sem s svojim odnosom do dela vselej zgled mlajšim igralcem. Vlogo kapetana in mentorja v takšnem klubu kot so Domžale opravljam z neizmernim veseljem. Vsi fantje si vidno želijo napredka, zato jim ob tem tudi zelo rad pomagam.”

Do povratka v trenažni proces nas loči manj kot teden dni. Kako poteka premor? Oddih je verjetno prišel zelo prav ...

“Nemudoma po zaključku jesenskega dela sezone je sledil popoln nogometni odklop. Oddih je zares prišel kot naročen. Proste dni v domačih krajih posvečam družini in bližnjim, seveda pa skupaj z ostalimi soigralci še naprej vsakodnevno skrbimo za fizično pripravljenost s pomočjo individualnih treningov, ki so nam jih pripravili trenerji. Zimski premor letos ne bo tako dolg kot sicer, kar je odlično, toda prav zaradi tega moramo biti do povratka v skupni trenažni proces še toliko bolj pozorni. S 6. januarjem začenjamo na polno in brez popuščanja!”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB