FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Svetlin z mlado reprezentanco do dveh remijev

V preteklih dneh je dres mlade slovenske reprezentance nosil Tamar Svetlin, ki se je skupaj s soigralci zoperstavil vrstnikom Nemčije in Rusije. Obe tekmi sta se zaključili brez zmagovalca.

nkd 4 svetlin

Mladi Slovenci so pod vodstvom novega selektorja Milenka Ačimovića v sredini novembra odigrali dve zelo kakovostni pripravljalni tekmi. 12.11. je bilo na sporedu gostujoče srečanje z Nemčijo, 17.11. domači dvoboj z Rusijo. Predstavnik Domžal Tamar Svetlin je v Braunschweigu odigral slabih 30. minut, na zelenici Ljudskega vrta pa je preživel 50. minut.

V Nemčiji so po strelu z enajstih metrov povedli domači. Slovenci so nekaj minut zatem na enak način izid poravnali, nato pa je sledilo obdobje brez večjih nevarnosti. V 88. minuti se je Sloveniji ponudila izjemna priložnost, toda napadalec Žan Celar tretje najstrožje kazni na tekmi ni uspel pretvoriti v zadetek in ostalo je pri 1:1.

Dvoboj z Rusijo, kjer smo videli štiri gole, je Svetlin predčasno zaključil zaradi lažje težave z mišico, toda mladi vezist posledic ne čuti, zato tudi že nemoteno nadaljuje z vadbo. Še pred odhodom v Nemčijo je reprezentančni tabor zapustil Nick Perc. 17-letni krilni nogometaš, ki se je na seznamu Slovenije U21 prav tako znašel prvič, je v zadnjem trenutku odpadel zaradi lažje poškodbe zadnje stegenske mišice.

12. november, Braunschweig: Nemčija 1-1 Slovenija

Strelca: Wintzheimer 42. (p); Medved 46. (p)

Tamar Svetlin je v igro vstopil v 62. minuti.

17. november, Maribor: Slovenija 2-2 Rusija

Strelci: Prelec 17., Brekalo 69.; Bakaev 65., Glebov 73.

Tamar Svetlin je igro zapustil v 50. minuti.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB