FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Svetlin z mlado reprezentanco do dveh remijev

V preteklih dneh je dres mlade slovenske reprezentance nosil Tamar Svetlin, ki se je skupaj s soigralci zoperstavil vrstnikom Nemčije in Rusije. Obe tekmi sta se zaključili brez zmagovalca.

nkd 4 svetlin

Mladi Slovenci so pod vodstvom novega selektorja Milenka Ačimovića v sredini novembra odigrali dve zelo kakovostni pripravljalni tekmi. 12.11. je bilo na sporedu gostujoče srečanje z Nemčijo, 17.11. domači dvoboj z Rusijo. Predstavnik Domžal Tamar Svetlin je v Braunschweigu odigral slabih 30. minut, na zelenici Ljudskega vrta pa je preživel 50. minut.

V Nemčiji so po strelu z enajstih metrov povedli domači. Slovenci so nekaj minut zatem na enak način izid poravnali, nato pa je sledilo obdobje brez večjih nevarnosti. V 88. minuti se je Sloveniji ponudila izjemna priložnost, toda napadalec Žan Celar tretje najstrožje kazni na tekmi ni uspel pretvoriti v zadetek in ostalo je pri 1:1.

Dvoboj z Rusijo, kjer smo videli štiri gole, je Svetlin predčasno zaključil zaradi lažje težave z mišico, toda mladi vezist posledic ne čuti, zato tudi že nemoteno nadaljuje z vadbo. Še pred odhodom v Nemčijo je reprezentančni tabor zapustil Nick Perc. 17-letni krilni nogometaš, ki se je na seznamu Slovenije U21 prav tako znašel prvič, je v zadnjem trenutku odpadel zaradi lažje poškodbe zadnje stegenske mišice.

12. november, Braunschweig: Nemčija 1-1 Slovenija

Strelca: Wintzheimer 42. (p); Medved 46. (p)

Tamar Svetlin je v igro vstopil v 62. minuti.

17. november, Maribor: Slovenija 2-2 Rusija

Strelci: Prelec 17., Brekalo 69.; Bakaev 65., Glebov 73.

Tamar Svetlin je igro zapustil v 50. minuti.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB