FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pregled oktobrskih reprezentančnih obveznosti

Oktobrski reprezentančni premor so v barvah domačih reprezentanc preživeli Tamar Svetlin, Jošt Urbančič, Ivan Makovec, Janez Pišek in Mattias Kait. Slednji je zaradi nastopanja v ligi narodov odsoten najdlje.

PregledRepk

Izbrana vrsta Slovenije do 19 let je bila na delu že konec preteklega tedna, ko se je z vrstniki Hrvaške v Krapini razšla brez zmagovalca. Ob remiju s 3:3 sta celotno srečanje odigrala Jošt Urbančič in Tamar Svetlin, ki je vpisal asistenco, Ivan Makovec je srečanje spremljal s klopi za rezerviste.

Janez Pišek je tudi tokrat zastopal slovensko reprezentanco do 21 let, ki pa je zaradi koronavirusa ostala brez predvidenih tekem z Albanijo in Madžarsko. Pišek se je po uspešno opravljenem testiranju za Covid-19 že vrnil na treninge Domžal.

Tri tekme v sedmih dneh je z reprezentanco Estonije odigral vezist Mattias Kait. Po prijateljskem porazu z Litvo s 3:1, kjer je Kait zbral 90 minut, je sledilo 85 odigranih minut ob remiju s Severno Makedonijo (3-3) v ligi narodov, sredin dvoboj z Armenijo, v Talinu je bilo 1-1, pa je 22-letnik sklenil s podajo pri zadetku nekdanjega Domžalčana Rauna Sappinena, kapetanskim trakom in popolno minutažo. 

Zaradi koronavirusa v reprezentanci Armenije in odhoda v preventivno karanteno se bo Kait klubskim soigralcem, v primeru negativnega testa na Covid-19, priključil v začetku naslednjega tedna. Glavni trener Dejan Djuranović je na preostale reprezentante lahko računal že v preteklih dneh.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Eesti Jalgpall

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB