FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Maribor 2:2

PRVA LIGA NZS 2012/2013
nedelja, 28.11.2012, 15. kolo
Športni park Domžale, 1.500 gledalcev
Strelci: 0:1 Berič 23', 1:1 Ihbeisheh 61', 1:2 Tavares 67', 2:2 Ihbeisheh 68'

Sodniki: Dragoslav Perić (Kranj), Anton Šinkovec (Begunje na Gorenjskem), Janez Lunežnik (Zgornja Ložnica), Emir Huselja (Velenje). Delegat: Janko Kodarin (Koper).

Slobodan Vuk

DOMŽALE MARIBOR
41 Vidmar Nejc 33 Handanović Jasmin
2 Skubic Nejc 7 Mejač Aleš
5 Zec Darko 10 Ibraimi Agim
10 Vuk Slobodan  20 Cvijanović Goran
13 Knezović Ivan 21 Komazec Nikola
17 Kovjenić Marko 22 Potokar Nejc
21 Balokog Nack Michel 28 Viler Mitja
23 Ihbeisheh Jaka 29 Dodlek Timotej
25 Korun Uroš  32 Berič Robert 
27 Dobrovoljc Gaber 44 Arghus Soares Bordignon 
28 Šimunović Mato  92 Črnic Matic


1 Zabret Gregor 12 Pridigar Marko
9 Vuk Goran 4 Vidović Jovan
19 Halilović Denis 5 Filipović Željko
24 Rems Tadej 9 Tavares Marcos Morales
77 Požeg Vancaš Rudi 24 Trajkovski Dejan 
90 Husmani Zeni 27 Ploj Alen
92 Kous Žiga 70 Mertelj Aleš

Strelci: 0:1 Berič 23', 1:1 Ihbeisheh 61', 1:2 Tavares 67', 2:2 Ihbeisheh 68'
Menjave
Domžale: Knezović - Kous 75', Zec - Halilović 77', S. Vuk - Požeg Vancaš 83'
Maribor: Črnic - Filipović 60', Komazec - Tavares 63'
Rumena kartona: Korun 39', Berič 51'
Rdeči karton: /

V ekipi Domžal zaradi poškodb in prehlada ni bilo Darka Topića, Saše Aleksandra Živca in Žana Majerja. Za stranskega sodnika Antona Šinkovca je bila to zadnja tekma v njegovi sodniški karieri.

Tekmo je zaznamovala tudi dobrodelnost. Nogometni klub Domžale in Anina zvezdica sta v novembru zbirala hrano z daljšim rokom uporabe za socialno ogrožene družine. Vsak obiskovalec, ki je na blagajno stadiona prinesel najmanj dva primerna izdelka, si je lahko brezplačno ogledal tekmo. Akciji se je pridružil tudi Nogometni klub Maribor, tako da so igralci obeh ekip tik pred tekmo darovali hrano z daljšim rokom uporabe v nakupovalni voziček Anine zvezdice.90+2. minuta: Glavni sodnik Dragoslav Perič je označil konec tekme in Domžalčani so zabeležili prvi domači remi v sezoni.

90.minuta: Četrti sodnik Emir Huselja je označil še dve minuti dodatka tekme.

89. minuta: Viler je prodrl po levi strani. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo streljal Cvijanović. Meril je za las mimo leve vratnice domačih vrat.

86. minuta: Maribor je prišel do prostega strela z leve strani polovice Domžal. Cvijanović je močno sprožil proti vratom, vratar Vidmar pa je s pestmi uspešno odbil.

83. minuta: V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal Rudi Požeg Vancaš.

82. minuta: Slobodan Vuk je bil pri žogi na desnem robu kazenskega prostora Maribora. Poslal je odličen predložek pred vrata, kjer je žogo iz neposredne bližine proti vratom preusmeril Ihbeisheh. Vratar Handanović je z refleksno obrambo žogo uspel odbiti.

81. minuta: Balokog in Slobodan Vuk sta z dvojno podajo na desnem robu kazenskega prostora izigrala obrambo Maribora. Kamerunec je prišel do strela, vratar Handanović pa je s težavami žogo odbil.

77. minuta: Mariborčani so prišli do novega zaključnega strela. S 25 metrov je nevarno streljal Cvijanović, a je meril mimo leve vratnice domačih vrat. V ekipi Domžal je Darka Zeca zamenjal Denis Halilović.

75. minuta: V ekipi Domžal je poškodovanega Ivana Knezovića zamenjal Žiga Kous.

71. minuta: Šimunović je napadal po desni strani polovice Maribora. Pred kazenskim prostorom je našel Slobodana Vuka, ki je močno sprožil. Žoga je zletela čez prečko Mariborčanov.

69. minuta: Mariborčani so bili nemudoma blizu novega vodstva. Berič je z desne strani prišel sam pred vratarja Vidmarja. Slednji je ostal ob bližnji vratnici in strel napadalca Maribora uspešno odbil.

2:2 Ihbeisheh, 68. minuta:
Ihbeisheh je pobegnil po levi strani. Z mrtvega kota je poslal močno žogo proti vratom. Arghus je nekoliko spremenil smer žogi in ta je presenetila vratarja Handanovića in končala v mreži.

1:2 Tavares; 67. minuta:
Mariborčani so napadali po levi strani. Pri žogi je bil Tavares, ki si je ob Skubicu pripravil prostor za strel. Žoga se je nesrečno odbila od Koruna, presenetila vratarja Vidmarja in končala v mreži.

66. minuta: Po kotu Mariborčanov z leve strani je Arghus streljal z glavo. Z golove črte je uspešno odbil Šimunović.

64. minuta: V ekipi Maribora je Komazeca zamenjal Tavares.

1:1 Ihbeisheh; 61. minuta:
Po kotu je žoga ponovno prišla do Šimunovića. Slednji je z 20 metrov močno streljal in vratar Handanović žoge ni uspel zadržati v rokah. Na pravem mestu je bil Ihbeisheh, ki je dosegel svoj prvi gol v dresu Domžal.

60. minuta: Korun je z dolgo podajo na polovici Maribora našel povsem osamljenega Balokoga. Slednji je poslal odličen predložek pred vrata in žoga je na drugi vratnici prišla do Kovjenića. S 14 metrov je močno sprožil pod prečko, a se je z imenitno obrambo izkazal Handanović.

60. minuta: V ekipi Maribora je Črnica zamenjal Filipović.

55. minuta: Domžalčani so spravili žogo v kazenski prostor Maribora. Tam je ob Arghusu do strela prišel Slobodan Vuk, ki je nekoliko z desne močno sprožil. Vratar Handanović je z roko žogo odbil v kot. Že v naslednjem napadu je do strela prišel Kovjenić, ki je meril nekoliko previsoko.

54. minuta: Kovjenić je priboril kot na levi strani. Šimunović je poslal odličen predložek pred vrata, kjer pa so vsi igralci zgrešili žogo in ta je končala v gol avtu.

53. minuta: Mejač je po desni strani prodrl do vrat Domžal. Močno je podal v sredino, kjer je v kot odbil Zec. Po uigrani akciji s kota je Berič na kratko podal do Črnica, ki je z 18 metrov streljal s prve. Vratar Vidmar je žogo zanesljivo ujel.

51. minuta: Zaradi simuliranja je rumeni karton prejel Berič.

46. minuta: Že v prvi akciji drugega polčasa so Domžalčani nevarno zapretili. Šimunović je na vrhu kazenskega prostora nastavil žogo Balokogu, ki je močno sprožil. Handanović je žogo odbil predse, Kovjenić pa v nadaljevanju akcije z vrha kazenskega prostora ni najbolje streljal.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.

45. minuta: Glavni sodnik Dragoslav Perić je označil konec prvega polčasa.

42. minuta: Šimunović je izvajal prosti strel na levi strani polovice Maribora. Poslal je odličen predložek na prvo vratnico, kjer je z glavo streljal Knezović. Vratar Handanović je z zadnjimi močmi žogo izbil izpred leve vratnice v kot.

40. minuta: Ihbeisheh je z desne strani poslal močan predložek v kazenski prostor Maribora, kjer je Arghus odbil v kot. Po podaji Šimunovića so se gostje uspešno ubranili.

39. minuta: Zaradi prekrška nad Komazecom je rumeni karton prejel Korun.

30. minuta: Šimunović je uprizoril pravi slalom na polovici Maribora. Na vrhu kazenskega prostora je podal do Kovjenića, ki je izsilil prosti strel. S 25 metrov je poizkušal Šimunović, ki je za las meril mimo desnega zgornjega kota gostujočih vrat.

28. minuta: Kovjenić je dobil skok na polovici Maribora. Žoga je prišla do Slobodana Vuka, ki je s 25 metrov močno streljal, a je meril previsoko.

25. minuta: Korun je poslal dolgo podajo na desno stran polovice Maribora. Šimunović si je odlično pripravil prostor za strel in močno udaril po žogi. Nekoliko z desne strani je meril v dolgi kot, a je bil za las nenatančen.

0:1 Berič; 23. minuta:
Berič je bil na desni strani polovice Domžal spretnejši od Zeca. Prišel je v kazenski prostor, kjer je v dvoboju ena na ena premagal še vratarja Vidmarja in popeljal Maribor v vodstvo.

18. minuta: Črnic je potegnil po desni strani. Na vrhu kazenskega prostora je podal nazaj do Mejača, ki je precej z desne močno sprožil. Meril je mimo leve vratnice domačih vrat.

13. minuta: Korun je poslal dolgo žogo na polovico Maribora. Ihbeisheh je na kratko podal do Slobodana Vuka, ki je z 20 metrov močno sprožil pod prečko. S konicami prstov je Handanović žogo odbil v kot. Šimunović je uspešno podal pred vrata, kjer je visoko skočil Dobrovoljc. Z glavo je podaljšal na drugo vratnico, kjer je Korun, ki je bil v prepovedanem položaju, žogo poslal mimo vrat.

10. minuta: Berič je pribori drugi kot Maribora na tekmi. Cvijanović je podal v kazenski prostor, kjer je uspešno odbil Kovjenić.

9. minuta: Črnic je priboril kot z desne strani. V kazenskem prostoru je bil najvišji Vidmar, ki je s pestmi uspešno odbil.

7. minuta: Šimunović in Balokog sta kombinirala na desni strani polovice Maribora. Kamerunec je podal do Skubica, ki je s prve našel Slobodana Vuka, ki je s 25 metrov sprožil pravi projektil. Žoga je dodobra stresla desno vratnico gostujočih vrat.

5. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Knezović, Zec, Korun, Dobrovoljc; Kovjenić, Skubic, Balokog; Ihbeisheh, Slobodan Vuk, Šimunović.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.Tekst: Grega Krmavnar

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip D ToursMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani ound   chio logo jpg RGB