FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Celje 1:2

PRVA LIGA NZS 2012/2013
nedelja, 24.11.2012, 20. kolo
Športni park Domžale, 600 gledalcev
Strelci: 0:1 Bajde 19', 1:1 Korun 50', 1:2 Bilali 87'

Sodniki: Andrej Tratnjek (Murska Sobota), Jožef Gaber (Martjanci), Zoran Žekš (Črenšovci), Štefan Fekonja (Lendava). Delegat: Iztok Gustinčič (Portorož).

Domžale - Celje 1:2

DOMŽALE CELJE
41 Vidmar Nejc 12 Kotnik Matic
2 Skubic Nejc 26 Tomažič Šeruga David
8 Gerić Dejan  6 Centrih Matej 
9 Vuk Goran 5 Krajcer Marko 
10 Vuk Slobodan 24 Žitko Matic 
13 Knezović Ivan 15 Rapnik Matej 
17 Kovjenić Marko 11 Cebara Stefan
25 Korun Uroš 14 Kolsi Marko Tuomas
28 Šimunović Mato 20 Medved Klemen
77 Požeg Vancaš Rudi 9 Bajde Gregor 
90 Husmani Zeni 7 Verbič Benjamin 


1 Balažič Izidor 22 Barukčič Mateo
5 Zec Darko 28 Ivanović Nikola
11 Osmanaj Liridon 16 Korošec Miha
21 Balokog Nack Michel 30 Vidmajer Tadej
27 Dobrovoljc Gaber 25 Bilali Lufti
37 Majer Žan 29 Žurej Andraž
91 Vrhunc Luka

Strelci: 0:1 Bajde 19', 1:1 Korun 50', 1:2 Bilali 87'
Menjave
Domžale: Požeg Vancaš - Majer 64', Gerič - Osmanaj 74'
Celje: Cebara - Ivanović 64', Medved - Korošec 71', Bajde - Bilali 77'
Rumeni kartoni: Cebara 36', Husmani 38', Verbič 49', Centrih 74'
Rdeči karton: /

V ekipi Domžal zaradi poškodb in prehlada ne bo Darka Topića, Saše Aleksandra Živca, Jureta Balkovca, Jureta Škafarja in Tadeja Remsa. Za glavnega sodnika Andreja Tratnjeka in njegovega pomočnika Jožefa Gaborja je to zadnja tekma v njuni sodniški karieri.

Tekmo je zaznamovala tudi dobrodelnost. Nogometni klub Domžale in Anina zvezdica zbirata hrano z daljšim rokom uporabe za socialno ogrožene družine. Vsak obiskovalec, ki je na blagajno stadiona prinesel najmanj dva primerna izdelka, si je lahko brezplačno ogledal tekmo. Akciji se je pridružil tudi Nogometni klub Celje, tako da so igralci obeh ekip tik pred tekmo darovali hrano z daljšim rokom uporabe v nakupovalni voziček Anine zvezdice.


90+3. minuta: Glavni sodnik Andrej Tratnjek je označil konec svoje zadnje tekme v karieri. Domžalčani so zabeležili še svoj osmi poraz v sezoni.

90+1. minuta: Četrti sodnik Štefan Fekonja je označil dve minuti sodnikovega dodatka.

1:2 Bilali; 87. minuta:
Verbič je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je predložek pred vrata, kjer je najvišje skočil Bilali. S šestih metrov je z glavo zadel spodnji desni kot nemočnega vratarja Vidmarja.

87. minuta: Majer je izgubil žogo na sredini igrišča. Ivanović je potegnil diagonalno na levo stran in močno sprožil z levico. Vratar Vidmar je odbil v kot.

85. minuta: Celjani so krenili v protinapad. Žoga je prišla do Kolsija, ki je 25 metrov od vrat nevarno meril z voleja. Streljal je za las mimo levega zgornjega kota domačih vrat.

83. minuta: Verbič je izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo streljal Rapnik. Meril je mimo desne vratnice.

77. minuta: V ekipi Celja je Bajdeta zamenjal Bilali.

75. minuta: Šimunović je izvajal kot z desne strani. V kazenskem prostoru je bil najvišji Knezović, ki je žogo spravil do Osmanaja. Slednji se je nekoliko zapletel in žogo je uspešno pokril vratar Kotnik.

74. minuta: Zaradi prekrška nad Gerićem je rumeni karton prejel Centrih. V ekipi Domžal je Dejana Gerića zamenjal Liridon Osmanaj.

73. minuta: Goran Vuk je priboril kot na levi strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer do strela ni prišel Slobodan Vuk. Žoga je prišla do Kovjenića, ki je slabo zavrnil in gostje so krenili v hiter protinapad. Po podaji Tomažiča Šeruge je Verbič sam stekel proti golu Domžal, a je odlično iz vrat stekel Vidmar in žogo odbil. V nadaljevanju je nevaren predložek pred vrata poslal Kolsi, a je znova uspešno posredoval Vidmar.

71. minuta: V ekipi Celja je Medveda zamenjal Korošec.

70. minuta: Gerič je priboril kot na levi strani. Isti igralec je poslal predložek pred vrata, kjer je bil najvišji Žitko. Po podaji Skubica v kazenski prostor je Korun prišel do strela, vendar je žogo brez težav ujel vratar Kotnik. Na drugi strani je do strela prišel Kolsi, z 20 metrov je meril mimo desne vratnice domačega gola.

68. minuta: Po zamenjavi Požega Vancaša se je v napadalno linijo preselil Gerić, Majer pa je zasedel mesto na sredini igrišča.

67. minuta: Šimunović je izvajal kot z desne strani. V kazenskem prostoru je našel Kovjenića, ki je streljal z glavo, a je meril v roke vratarju Kotniku.

64. minuta: V ekipi Celja je Cebaro zamenjal Ivanović

64. minuta: V ekipi Domžal je Rudija Požega Vancaša zamenjal Žan Majer.

59. minuta: Husmani je na desni strani priboril kot za Domžale. Po odbiti žogi Celjanov je do strela prišel Gerič. Z 20 metrov je s prve na volej meril mimo leve vratnice.

53. minuta: Domžalčani so imeli prosti strel z leve strani. Šimunović je poslal nevaren predložek pred vrata. Malce prenizek je bil Korun, uspešno pa je posredoval vratar Kotnik, ki je odbil s pestmi.

1:1 Korun; 50. minuta:
Šimunović je izvajal kot z desne strani. pred vrati je našel Knezovića, ki je podaljšal na drugo vratnico do Koruna. Ta je iz neposredne bližine žogo z glavo pospravil v prazno mrežo.

49. minuta: Zaradi prekrška nad Šimunovićem na desnem robu kazenskega prostora je rumeni karton prejel Verbič. Šimunović je s podajo iskal Knezovića, gostje pa so odbili v kot.

49. minuta: Kovjenić je potegnil po levi strani. Na kratko je podal do Gerića, ki je v kazenskem prostoru našel Slobodana Vuka. Slednji je nekoliko z leve prišel do strela, a je meril mimo daljše vratnice.

47. minuta: Celjani so prvi zapretili v drugem polčasu. Verbič je podal na desno do Bajdeta, ki je s 25 metrov močno sprožil. Vratar Vidmar je strel zanesljivo zaustavil.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Celja.

Med odmorom je priznana slovenska pevka Brigita Šuler prvič v živo zapela svojo skladbo 'Podaj mu svojo dlan,' ki je posvečena poslanstvu Anine zvezdice.


45+1. minuta: Glavni sodnik Andrej Tratnjek je brez dodatka označil konec prvega polčasa.

45. minuta: Husmani je na desni strani priboril kot za Domžale. Gerić je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Slobodan Vuk z glavo streljal čez gol.

39. minuta: Zaradi prekrška nad Verbičem je rumeni karton prejel Husmani.

36. minuta: Domžalčani so izgubili žogo na polovici Celja. V hiter protinapad je krenil Verbič, ki je preigral Šimunovića. 20 metrov od vrat, nekoliko z leve, je poizkušal s strelom v dolgi kot, a je v kot odbil vratar Vidmar. Po kotu so Celjani izigrali obrambo Domžal. Žogo je v prazno mrežo potisnil Krajcer, vendar je bil branilec Celja v prepovedanem položaju. Zaradi nepravilnega zadrževanja žoge je rumeni karton prejel Cebara.

31. minuta: Goran Vuk je priboril kot z desne strani. Domžalčani so poizkušali z uigrano akcijo, a se jim ni izšlo.

29. minuta: Požeg Vancaš je bil v akciji na levi strani. Poizkušal je s preigravanjem, a so domači žogo odbili do Kovjenića. Ta je poslal predložek v sredino, kjer je do strela z glavo prišel Goran Vuk. Dobro postavljeni vratar Kotnik je žogo pokril.

27. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad, ki ga je začel Požeg Vancaš. Žogo je spravil do Gerića, ki je zaposlil Gorana Vuka. Slednji se je najprej nekoliko zapletel, v nadaljevanju pa je žogo pred njim pokril vratar Kotnik. Na drugi strani je do strela s 25 metrov prišel Verbič, ki je meril mimo vrat.

22. minuta: Lepo akcijo so po levi strani izpeljali Medved, Bajde in Cebara. Slednji je neovirano streljal s 13 metrov. Meril je v dolgi kot, domače pa je rešila vratnica.

21. minuta: Slobodan Vuk je bil pri žogi na levi strani kazenskega prostora Celja. Močno je podal pred vrata, kjer je za las zamudil Goran Vuk.

0:1 Bajde; 19. minuta:
Celjani so izvedli hitro akcijo po levi strani. Do strela je prišel Bajde, žoga pa se je od Knezovića odbila v kot. Z desne strani je Verbič podal na prvo vratnico, kjer je do strela prišel Bajde, ki je iz neposredne bližine z močnim strelom premagal nemočnega Vidmarja

16. minuta: Verbič in Medved sta z dvojno podajo izigrala obrambo Domžal na levi strani. Verbič je poizkušal s predložkom, a je blokiral Korun in žoga je končala na mreži. Po kotu je žogo ujel Vidmar in Domžalčani so krenili v hiter protinapad. Šimunović je v sredini našel Geriča, ki je sprožil s 25 metrov. Vratar Kotnik je žogo ujel.

11. minuta: Tomažič Šeruga je za hrbtom domače obrambe v ogenj poslal Verbiča, ki se je ognil zanki prepovedanega položaja. Iz vrat je pravočasno stekel Vidmar, ki je 25 metrov od vrat uspešno odbil.

8. minuta: Husmani je na desni strani ponovno uspešno preigraval. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je pred vratarjem Kotnikom z glavo streljal Slobodan Vuk. Žoga je zletela za las čez gostujoča vrata.

6. minuta: Tekma je izjemno živahna. Potem ko je Vidmar ujel podajo s kota, je nemudoma v protinapad krenil Požeg Vancaš. Na levi strani je našel Slobodana Vuka, ki se je 25 metrov od vrat odločil za močan strel. Meril je mimo desne vratnice.

4. minuta: Kovjenić je z leve strani odlično obrnil stran in na desnem robu kazenskega prostora našel Husmanija. Ta je prodrl do končne linije igrišča in močno podal v sredino. Na prvi vratnici je nespretno žogi smer spremenil Krajcer in zadel vratnico, od koder se je žoga odbila do Geriča. Ta je z osmih metrov sprožil v desni kot, a se je z odlično obrambo izkazal Kotnik. 

2. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Kovjenić, Korun, Knezović, Šimunović; Gerić, Skubic, Husmani; Požeg Vancaš, Slobodan Vuk, Goran Vuk.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Domžal.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB