FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jutri znova v Športnem parku!

Nogometaši in strokovni štab Domžal se bodo jutri, v ponedeljek, po dolgem času ponovno vrnili v trenažni proces. Po kar 61 dneh odsotnosti bodo varovanci Andreja Razdrha prvič trenirali ob 10. uri.

JutriZnova

Covid-19, ki je v preteklih tednih in mesecih zamrznil praktično celotno državo, pojenja, obenem pa na tem področju prihaja do vse pogostejšega sproščanja ukrepov. Sprejeti odlok s strani Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje, ob upoštevanju številnih priporočil, tako dopušča ponovno opravljanje ekipnih treningov, ki pa bodo vsaj nekaj časa potekali v zelo nenavadnih razmerah.

Športni direktor Matej Oražem je pred povratkom rumenih bojevnikov na delo povedal: “Začetek treniranja je pomemben predvsem s psihološkega stališča, saj smo bili vsi precej nezadovoljni s stanjem v katerem smo bili prisiljeni na čakanje. Prav tako nam daje možnost, da igralce postopoma začnemo privajati nazaj na nogomet, saj je dvomesečno obdobje brez njega za številne najdaljše v zadnjih nekaj letih, v katerem so bili povsem brez stika z žogo, soigralci in trenerji.”

Nadaljeval je: “Ob striktnem upoštevanju ukrepov bodo takšni treningi precej oddaljeni od normalnega delovnega procesa. Ne glede na to, pa smo pripravljeni, da to obdobje kar se da dobro izkoristimo in v okvirjih, ki so nam določeni naredimo maksimum ter smo obenem pripravljeni, da lahko takšen sistem treninga traja tudi dlje.”

Senijad Ibričić, Nikola Vujadinović, Predrag Sikimić in Mattias Kait se bodo treningom priključili po opravljeni karanteni in testiranju za Covid-19: “Večina tujcev je že tu, v naslednjih dneh se bodo tudi priključevali treningom, z zamudo pa se nam bo pridružil Kait, saj je letalski prevoz izjemno omejen, meje pa ostajajo nekje še kar nekaj časa zaprte. Nadejamo se, da bo Mattias z nami v roku 10 do 14 dni,” je zaključil Oražem.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: m24.si

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB