Mura 05 - Domžale 1:2Strelci: 0:1 Vuk G. 24', 0:2 Vuk S. 55', 1:2 Eterović 73'

Sodniki: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), Andrej Kokolj (Škofljica), Stevo Jovanović (Celje), Roman Glažar (Hajdina). Delegat: Aldo Knafelc (Koper).

Nejc Skubic

MURA 05
DOMŽALE
1 Draković Filip
41 Vidmar Nejc
18 Janža Erik
2 Skubic Nejc
16 Travner Jure
7 Živec Saša Aleksander
5 Cipot Fabijan  8 Gerić Dejan
13 Kramar Denis 
9 Vuk Goran
90 Maruško Matic 10 Vuk Slobodan
11 Horvat Leon
13 Knezović Ivan
26 Opoku Aborah Stanley  21 Balokog Nack Michel
15 Vaš Arpad
25 Korun Uroš
14 Buzeti Rok  28 Šimunović Mato
9 Bohar Damjan 92 Kous Žiga


12 Cipot Tadej
1 Balažič Izidor
8 Majer Aleš
17 Kovjenić Marko
20 Mörec Mitja 23 Ihbeisheh Jaka
33 Kurbus Dejan 24 Rems Tadej
25 Jelić Dragan 27 Dobrovoljc Gaber
32 Eterović Mate
77 Požeg Vancaš Rudi
31 Matusiwa Kisisavo

Strelci: 0:1 Vuk G. 24', 0:2 Vuk S. 55', 1:2 Eterović 73'
Menjave
Mura 05: Kramar - Jelić 54', Horvat - Eterović 70'
Domžale: Živec - Kovjenić 25', S. Vuk - Požeg Vancaš 73', Kous - Ihbeisheh 85'
Rumeni kartoni: Kramar 12', Skubic 13', Horvat 27', Kous 37', Vuk S. 40', Maruško 64', Jelić 72', Janža 83'
Rdeči karton: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Darka Topića, Denisa Halilovića, Tobiasa Mencigarja, Jureta Balkovca, Žana Majerja in vratarja Gregorja Zabreta, ki ima nekaj težav z zadnjo stegensko mišico. Zboleli so Luka Vrhunc, Lamin Diallo in Darko Zec, ki je imel v noči pred tekmo želodčne težave. Zeni Husmani pa je proti Gorici prejel četrti rumeni karton v sezoni in nima pravice nastopa.

90+4. minuta: Po dobrih treh minutah dodatka je glavni sodnik Vojko Goričan označil konec tekme in Domžalčani so prišli do težke, a zaslužene zmage! Bravo naši. Gremo skupaj do vrha.

90+3. minuta: Vaš je poslal predložek z leve strani. V kazenskem prostoru je z glavo streljal Cipot, vendar je bil dobro postavljeni vratar Vidmar zanesljiv.

90. minuta: Eterović je izvajal kot z desne strani. Poslal je predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je Jelić nastreljal Balokoga in ostalo je pri vodstvu Domžal. Četrti sodnik Roman Glažar je pokazal tri minute sodnikovega dodatka tekme.

87. minuta: Mura je prišla do prostega strela nekoliko z leve strani. Močno je v spodnji desni kot sprožil Jelić, a se je z odlično obrambo izkazal Vidmar, ki je odbil.

86. minuta: Domači so uspešno izigrali obrambo Domžal. Na desni strani je bil pri žogi Janža, ki je meril za las mimo daljše vratnice. Tam je za trenutek zamudil tudi Bohar.

85. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Jaka Ihbeisheh.

83. minuta: Bohar je na desni strani preigral Kousa. Iz mrtvega kota je močno sprožil, vratar Vidmar pa je odbil v kot. Po podaji Vaša na vrh kazenskega prostora je Jelić slabo streljal iz voleja. Do žoge je prišel Goran Vuk, ki ga je podrl Janža in si prislužil rumeni karton.

80. minuta: Domači so stavili vse v napad. Bohar je v sredini našel Vaša, ki je s 25 metrov močno streljal. Vidmar je z odlično obrambo žogo izbil v kot.

75. minuta: Muraši so vnovič nevarno zapretili proti vratom Domžal. Jelić je močno sprožil s 25 metrov. Meril je za las mimo leve vratnice.

1:2 Eterović; 73. minuta:
Buzeti je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je nizek predložek v kazenski prostor, kjer se je žoga odbila do Eterovića. Ta je s 14 metrov natančno zadel zgornji desni kot gostujočih vrat. V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal Rudi Požeg Vancaš.

72. minuta: Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Jelić.

70. minuta: V ekipi Mure je Horvata zamenjal Eterović. S kota z desne strani je podal Vaš, Eterović pa je na prvi vratnici z glavo meril mimo gola.

64. minuta: Zaradi prekrška nad Goranom Vukom je rumeni karton prejel Maruško.

64. minuta: Domači gledalci so nezadovoljni s predstavo svojega moštva. Začeli so skandirati ''Šimundža Ante''. Slednji je murskosoboškega prvoligaša s klopi vodil v lanski sezoni.

64. minuta: Domžalčani so prišli do kota z leve strani. Gerić je podal pred vrata, kjer je zanesljivo žogo ujel vratar Draković.

63. minuta: Domžalčani so domačim odvzeli žogo na sredini igrišča. Kovjenić je podal do Slobodana Vuka, ki je prodrl proti kazenskemu prostoru Mure. 25 metrov od vrat je močno sprožil v spodnji desni kot. Vratar Draković je z odlično obrambo žogo odbil.

59. minuta: Mura je prišla do kota z leve strani. Po predložku Vaša na prvo vratnico je uspešno odbil Slobodan Vuk. Z razdalje je nato streljal Janža, Horvat je na vrhu kazenskega prostora žogi spremenil smer, a je vratar Vidmar ostal zbran in je žogo brez težav ujel.

0:2 Vuk S.; 55. minuta:
Kous je uspešno prodiral po levi strani. Z levico je poslal predložek pred vrata, kjer je veliko napako storil vratar Draković, ki je žogo izpustil. Akcijo je spremljal Slobodan Vuk, ki je žogo poslal v prazno mrežo.

54. minuta: V ekipi Mure je Kramarja zamenjal Jelić.

53. minuta: Mura na začetku drugega polčasa močno pritiska. Nov kot z desne strani je izvajal Vaš, na prvi vratnici pa je uspešno odbil Slobodan Vuk.

52. minuta: Buzeti je poslal predložek z desne strani na prvo vratnico, kjer je v kot izbil Knezović. Vaš je s kota na kratko podal do Buzetija, ki je z desne strani nevarno sprožil. Žoga je zletela mimo zgornjega desnega kota domžalskih vrat.

49. minuta: Mura je prišla do prvega kota v drugem polčasu. Vaš je poslal predložek pred vrata, kjer z glavo ni najbolje streljal Maruško. Že v naslednji akciji nova nevarnost pred vrati Domžal. Vidmar je stekel s črte, Bohar pa je žogo nastavil Aborahu, ki je z 20 metrov meril nekoliko previsoko.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Mure.

45+2. minuta: Po točno minuti dodatka je glavni sodnik Vojko Goričan označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Roman Glažar je označil minuto dodatka prvega polčasa.

44. minuta: Skubic je začel protinapad na sredini igrišča. Podal je na levo stran do Gerića, ki je iz bližine poizkušal zaključiti sam. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Draković.

42. minuta: Mura je prišla do prostega strela z desnega roba kazenskega prostora Domžal. Z neposrednim strelom je poizkušal Vaš, a je meril previsoko.

40. minuta: Zaradi odbijanja žoge po sodnikovem pisku je rumeni karton prejel Slobodan Vuk. Po odhodu Živca z igrišča se je v napadalno vrsto preselil Gerić, njegovo mesto na levi strani zvezne linije pa je prevzel Kovjenić.

38. minuta: Mura je prišla do še enega kota z desne strani. Po predložku v kazenski prostor so domači storili prekršek.

37. minuta: Zaradi prekrška nad Boharjem je rumeni karton prejel Žiga Kous.

35. minuta: Muraši so prišli do novega kota z desne strani. Po predložku v kazenski prostor je z glavo uspešno odbil Korun.

31. minuta: Kous je na desni strani odbil za nov kot Mure. Kramar je poslal predložek pred vrata, kjer je uspešno odbil Kovjenić.

27. minuta: Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Horvat.

25. minuta: V ekipi Domžal je poškodovanega Sašo Aleksandra Živca zamenjal Marko Kovjenić.

0:1 G. Vuk; 24. minuta: Mura je prišla do prvega kota na tekmi, Domžalčani pa so izvedli hiter protinapad. Gerič je poslal žogo za hrbet domačih branilcev, ki jih je s svojo hitrostjo brez težav prehitel Goran Vuk. Z močnim strelom v levi kot domačih vrat je popeljal Domžale v vodstvo. To je bil prvi gol Gorana Vuka v dresu Domžal!

23. minuta: Domžalčani so dlje časa kombinirali okoli kazenskega prostora Mure. Slobodan Vuk je žogo nastavil Skubicu, ki je z 20 metrov močno sprožil. Žoga je zletela za las čez domača vrata.

21. minuta: Balokog je poslal dolgo žogo za branilsko vrsto Mure. Živec je bil hitrejši od domačih branilcev, a ga je zapeklo v zadnji stegenski mišici in tekma je zanj žal končana.

20. minuta: Dogajanje na igrišču se je nekoliko umirilo, spremljamo izenačen obračun.

13. minuta: Mura je izvedla hiter protinapad. Na desnem robu kazenskega prostora je Boharja s prekrškom zaustavil Skubic, ki je prejel tudi rumeni karton. Prosti strel je izvedel Aborah, ki je stresel zunanji del mreže.

12. minuta: Zaradi prekrška nad Sašo Aleksandrom Živcem je rumeni karton prejel Kramar.

7. minuta: Mura si je pripravila prvo priložnost na tekmi. Buzeti je neovirano streljal z 20 metrov. Vratar Vidmar je žogo odbil do Janže, ki je bil sam pred gostujočim vratarjem, a je Vidmar žogo še enkrat odbil. Janža je v nadaljevanju nemudoma poslal predložek na vrh kazenskega prostora, kjer je s prve z voleja streljal Vaš. Meril je visoko čez vrata.

3. minuta: Domžalčani so zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Kous, Knezović, Korun, Šimunović; Gerić, Skubic, Balokog; Živec, Slobodan Vuk, Goran Vuk.

1. minuta: Domžalčani so prvič zapretili že v 28. sekundi tekme. Po levi strani je prodrl Gerić. S preigravanjem v sredino je prišel do strela z vrha kazenskega prostora. Meril je pod prečko, vratar Draković pa je s konicami prstov odbil v kot. Po podaji Živca so se domači ubranili.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO