FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Ne derbi, to bo praznik nogometa

Bliža se nedelja in pravi nogometni spektakel v Športnem parku v Domžalah. Ob 16:00 se bosta v derbiju 15. kola Prve lige NZS pomerila vodilni Maribor in tretjeuvrščene Domžale. Trener domačih Stevan Mojsilović tekme ni označil za derbi, ampak za praznik nogometa. Na zelenici pričakuje pravo evropsko tekmo, od svojih varovancev pa zahteva, da pokažejo vse svoje znanje.

Stevan Mojsilović

Vzdušje v ekipi je odlično, tudi zaradi podpisa novih pogodb z Nejcem Skubicem, Rudijem Požegom Vancašem in Žigo Kousem. Tokratni obračun bodo zaradi poškodb izpustili Liridon Osmanaj, Jure Balkovec, Žan Majer, Lamin Diallo in vratar Nejc Vidmar, ki po zlomu noge že vadi z ekipo.


Med najbolj motiviranimi na igrišču bosta ob kapetanu Nejcu Skubicu, zagotovo tudi strelec dveh zadetkov proti Triglavu Rudi Požeg Vancaš in Žiga Kous, ki sta podpisala novi, donosnejši, pogodbi. Prvi je Nogometnemu klubu Domžale zvestobo obljubil do poletja 2017: ''Širša nogometna javnost je Rudija spoznala šele po zadnji predstavi proti Triglavu, ko je zablestel z dvema zadetkoma, medtem ko v Nogometnem klubu Domžale z navdušenjem spremljamo njegov razvoj že več kot leto dni. Nase je opozoril nemudoma po prihodu v klub in je kljub nekaterim kriznim obdobjem, ki so za mladega igralca nekaj povsem običajnega, nadaljeval po zastavljeni poti ter je sedaj tudi najboljši strelec kluba. S trdim delom na treningih in veliko želje ter volje si je priboril zaupanje trenerja, pod vodstvom katerega se je našel in zablestel. Ob Žigi Kousu je edini igralec Nogometnega kluba Domžale, ki je nastopil prav na vseh tekmah letošnjega prvenstva,'' je pojasnil športni direktor Matej Oražem, ki je še dodal: ''Pred njim je trnova pot, česar se dobro zaveda tudi sam, obenem pa vsi dobro poznamo kvalitete, ki jih ima. Po mojem mnenju gre za najboljšega igralca te generacije, vendar ima znotraj kluba zelo močno konkurenco v Juretu Balkovcu, Aleksu Pihlerju, Jerneju Papežu in tudi leto mlajšem Gregorju Zabretu. Verjamem, da je to za omenjene fante le še dodatna spodbuda in motivacija za še boljše delo na treningih, saj so pokazali, da so lahko že sedaj v samem vrhu slovenskega nogometa."

Rudi Požeg Vancaš

Prvi kadrovik domžalskega kluba se je v nadaljevanju dotaknil tudi Žige Kousa, ki bo v soboto praznoval svoj 20. rojstni dan. Nov sporazum s klubom ga veže do konca sezone 2015/2016: ''Skupaj z Žigo smo se lani pravilno odločili, da še eno leto ostane doma in kot posojen nogometaš igra za Muro. Za njim je izjemna sezona v Murski Soboti, obenem pa se je ob prihodu v Domžale izjemno hitro privadil na novo okolje in takoj postal eden nosilcev te ekipe, o čemer priča dejstvo, da je zaigral na prav vseh tekmah letošnjega prvenstva. Z Nejcem Skubicem, ki je pogodbo podaljšal včeraj, gre za igralca, ki sta s svojim pristopom, disciplino, željo in energijo vzor tako mlajšim, sem ter tja pa tudi starejšim igralcem, saj sta oba še zelo mlada. Obenem Žiga nadaljuje uspešno tradicijo igralcev iz Prekmurja v Nogometnem klubu Domžale in je več kot dostojno nadomestil učinek Tadeja Apatiča, tako na igrišču kot izven njega, kjer je bil 'Apa' med najbolj aktivnimi, predvsem pri povezovanju kluba in lokalne skupnosti."

Žiga Kous

Klub je s podpisi treh novih pogodb, z Nejcem Skubicem, Rudijem Požegom Vancašem in Žigo Kousom, še enkrat več dokazal, da bo tudi v prihodnje stavil na mlade nogometaše in da želi trenutno ekipo skupaj obdržati skozi daljše obdobje: ''V klubu smo zelo zadovoljni z dosedanjim potekom prvenstva in razvojem naše mlade ekipe. Rezultati trdega dela na treningih so vidni, predvsem pa je navdušujoče, da so fantje s polnimi pljuči zajeli nov sistem dela trenerja Mojsilovića. V prihodnjih tednih bomo verjetno opravili še kakšen razgovor o podaljšanju pogodbe z nekaterimi našimi mladimi nogometaši, ki so se v letošnji sezoni že izkazali, saj bi radi ustvarili trdno jedro ekipe za prihodnja leta. Zavedamo se, da bodo na naši poti tako vzponi kot tudi padci, saj je to pri tako mladih ekipah neizogibno. V klubu imamo popolno zaupanje v ekipo, ki se je pod odličnim vodenjem strokovnega štaba v dosedanjem teku letošnje sezone izjemno izkazala," je zaključil Matej Oražem.


Tekma med Domžalami in Mariborom, ki jo boste lahko v živo spremljali na našem spletnem portalu, se bo v Športnem parku v Domžalah začela v nedeljo, 28. oktobra ob 16:00. Srečanje bo vodila sodniška trojka Dragoslav Perić, Anton Šinkovec in Janez Lunežnik, delo četrtega sodnika pa bo opravljal Emir Huselja. Vstopnice si lahko v predprodaji zagotovite na vseh prodajnih mestih Eventima, Petrolovih bencinskih servisih in NK Baru. Gremo skupaj do vrha!

Tekst in foto: Grega Krmavnar
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB