FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Začenja se sezona 2019/2020!

Poletno pripravljalno obdobje je zaključeno in nogometaši Domžal z današnjim dnem vstopajo v prvi uradni teden nove tekmovalne sezone. Rumeno družino v naslednjih dneh namreč čakata dvoboja z Balzanom in Rudarjem.

nkd 2 ibricic

Varovanci Simona Rožmana so s petkovim srečanjem, kjer so proti ekipi Voždovca vknjižili minimalno zmago, sklenili mesec dni dolgo pripravljalno obdobje, ki so ga zaznamovale številne kadrovske novosti, pripravljalne preizkušnje kot tudi žrebi uvodnih parov v tekmovanjih, kjer so prisotni tudi Domžalčani.

Kot prvi je sodelovanje z NK Domžale sklenil Josip Čorluka, ki je k rumenim prestopil iz Širokega Brijega. V klub se je po dvanajstih letih vrnil izkušeni Branko Ilić, vrzel na mestu vratarja je zapolnil Grega Sorčan, na sredini igrišča pa sta konkurenco zaostrila Mattias Käit in Marco Da Silva. Novo moč v obrambni vrsti predstavlja tudi sklenitev sodelovanja s Svenom Šoštaričem Karičem, ki bo dres Domžal nosil naslednji dve leti.

Med premorom sta sodelovanje s klubom podaljšala tudi napadalca Slobodan Vuk in Matej Podlogar, prve profesionalne pogodbe pa so podpisali tudi nekateri obetavni produkti domžalskega Mladinskega nogometnega centra. Polnopravna člana članskega moštva sta postala lanskoletna nogometaša mladinske zasedbe Dario Kolobarić in Andrija Radovanović, z moštvom pa bodo odslej vseskozi trenirali tudi obetavni mladinci Klemen Mihelak, Jošt Urbančič, Tamar Svetlin, Žiga Repas. 

V primerjavi s preteklo sezono so moštvo zapustili kar trije čuvaji mreže, in sicer Dejan Milić, Miha Tetičkovič in Krševan Santini. Obrambno vrsto so zredčili odhodi četverice. Rumenega dresa v prihodnje namreč ne bodo več nosili Jure Obšivač, Kobie Morris, Marko Čubrilo in Lovro Vrandečič. Poslovili so se tudi Bruno Ibeh, Nermin Hodžić, ki bo kariero nadaljeval v Turčiji, Žan Žužek je odšel v Koper, Nermin Haljeta pa bo odslej branil barve ptujske Drave.

Prvi trening v sezoni 2019/20 so Domžalčani opravili 10. junija, v vmesnem pripravljalnem obdobju pa je bilo odigranih šest prijateljskih tekem, kjer smo videli pet zmag in en poraz. Na prvem srečanju so bili člani boljši od mladincev s 3:1, sledil je poraz proti ekipi Radničkega z 0:2, na dvoboju s Sarajevom pa so rumeni prišli do zmage, saj so bili od bosanskega prvaka uspešnejši s 3:2. Test z ekipo Šampiona so nogometaši Domžal opravili s čisto desetico. Z minimalno razliko sta bili poraženi ekipi zagrebške Lokomotive in za konec še srbskega Voždovca.

Strokovni štab na čelu z glavnim trenerjem Simonom Rožmanom ni doživel sprememb. V vlogi pomočnika tako ostajata Aleš Kačičnik in Dejan Djuranovič, nad vratarji pa bo tudi v prihodnje bdel Janez Strajnar. Za kondicijsko pripravo bo še naprej skrbel Jan Košir, mesto analitika je prevzel Alen Obrez.

Z odličnim nastopom na pravkar zaključenem Zlatem pokalu je v dresu Jamajke navdušil napadalec Shamar Nicholson, ki je s svojo reprezentanco prišel vse do polfinala omenjenega tekmovanja, Domžalam pa se bo na treningih priključil danes.

Prvi preizkus je na sporedu v četrtek, ko bodo Domžalčani v okviru 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo gostovali pri malteškemu Balzanu. Srečanje 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije z velenjskim Rudarjem bo odigrano v nedeljo ob 21. uri.

Besedilo: N.B.
Foto: L.V.

 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB