FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Sven Šoštarič Karič je novi član rumene družine

V novo sezono, ki se z evropsko preizkušnjo proti Balzanu začenja v četrtek, se podajamo še z eno okrepitvijo. Rumeni dres bo v prihodnje nosil tudi mladi branilec Sven Šoštarič Karič, ki je v zadnjem mesecu že treniral z našim moštvom, ob tem pa odigral tudi nekaj prijateljskih tekem.

nkd 14 karic

Veselim se novega poglavja v moji karieri, hkrati pa sem zelo ponosen, da sem postal del rumene družine. Že pred prihodom v Domžale sem slišal veliko dobrega o tukajšnjem načinu dela in organiziranosti kluba, v zadnjem mesecu pa sem se o tem lahko tudi sam prepričal. Prepričan sem, da je to pravi korak zame, zato sem še toliko bolj motiviran. Zelo sem željan dela in napredka, z Domžalami pa je moj cilj doseči čim več – tako v obeh slovenskih tekmovanjih, kot tudi na evropskem nivoju,“ je dejal novi član domžalskega moštva. 21-letni nogometaš, ki se najbolje znajde na položajih levega bočnega in osrednjega branilca, je svojo nogometno pot začel v mlajših selekcijah Maribora, od koder se je pred dvema letoma preselil k Derby Countyju. Pri nekdanjem angleškem prvoligašu je nastopal za rezervno moštvo, izkušnje pa je v vmesnem času nabiral tudi pri angleškem nižjeligašu Braintree Town. Mladi nogometaš je v preteklosti branil barve vseh mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij, v tem letu pa je bil vpoklican tudi v mlado izbrano vrsto Slovenije.

Za Svenom je zanimiva izkušnja v tujini, kjer se mu tekmovalno ni povsem izšlo po njegovih željah. Z nami je že nekaj časa, tako da smo se lahko dodobra prepričali o njegovih kvalitetah. Veseli smo, ker z njegovim prihodom zaostrujemo konkurenco na dveh igralnih položajih, kjer v preteklosti morda nismo imeli dovolj širine. Kot smo že dejali, želimo imeti močno konkurenco v ekipi, saj bo ritem na začetku sezone izjemno naporen, obenem pa želimo biti prav na vsaki tekmi maksimalni,“ je ob sklenitvi dvoletnega dogovora dejal športni direktor Matej Oražem.

Besedilo: Alen Obrez 
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB