FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - HIT Gorica 1:2

PRVA LIGA SI 2011/2012
sobota, 17.03.2012, 24. kolo
Športni park Domžale, 600 gledalcev

Strelca: 0:1 Plut 32', 0:2 Plut 50'/11m, 1:2 Živec 90+1'


Sodniki: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), Vinko Vozlič (Rogaška Slatina), Janez Lunežnik (Zgornja Ložnica), Želimirko Pavlovič (Krško). Delegat: Drago Vrenk (Brezovica pri Ljubljani).

Strelca: 0:1 Plut 32', 0:2 Plut 51'/11m, 1:2 Živec 90+1'
Menjave
Domžale: Drevenšek - Živec 46', Ihbeisheh - Brezovački 54', Teinović - Krcić 62'
HiT Gorica: Arčon - Žigon 65', Plut - Martinović 80', Komac - Jogan 84'
Rumeni kartoni: Knezović 18', Pekič 26', Zatkovič 50', Knezović 88', Jogan 90'
Rdeči kartoni: Knezović 88'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi oziroma prehladu ni bilo Slobodana Vuka, Tadeja Apatiča, Denisa Halilovića in Luke Vrhunca. V moštvu ni bilo niti Darka Topića, ki mu je na dan tekme zagodel zob in je moral na operacijo. Kaznovana sta bila Darko Zec in Liridon Osmanaj, ki bosta imela pravico nastopa že v sredo proti Muri 05. Jaka Ihbeisheh je danes odigral prvo prvenstveno tekmo v domžalskem dresu. Prvič sta v spomladanskem delu prvenstva na igrišče stopila tudi Rok Hanžič in Mitja Zatkovič.
 
1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Domžal.  

3. minuta: Elsner je 25 metrov od vrat Domžal storil prekršek nad Plutom. Z neposrednim strelom proti vratom je poizkušal Komac, a vratar Vidmar ni imel težjega dela.
 
5. minuta: Galešić je uspešno prodiral po levi strani. Močno je podal na prvo vratnico, kjer je s peto poizkušal Plut. Pred golovo črto je žogo zaustavil vratar Vidmar.
 
9. minuta: Galešić je na levem robu polovice Gorice s prekrškom zaustavil Ihbeishehja. S prostega strela je premočno podal Zatkovič.
 
14. minuta: Knezović je poslal dolgo žogo v kazenski prostor Gorice, kjer je pred Pekičem z glavo v kot odbil Zarifović. Pred vrata je podal Hanžič, na prvi vratnici pa je z glavo uspešno odbil Zarifović.
 
18. minuta: Zaradi prekrška nad Plutom je rumeni karton prejel Ivan Knezović, ki naslednjo tekmo proti Muri 05 ne bo imel pravice nastopa.

20. minuta. Domžalčani so izvedli hiter protinapad, ki ga je začel Radovanović. Na sredini je našel Zatkoviča, ki je na desni zaposlil Skubica. Ta je poslal odličen predložek na drugo vratnico, kjer je bil povsem sam Hanžič. S sedmih metrov je nevarno sprožil z glavo, a je pred golovo črto v kot odbil Zarifović. S kota je odlično na drugo vratnico podal Hanžič. V skoku je bil Elsner, ki je z glavo meril za las mimo leve vratnice.
 
26. minuta: Dobrih 20 metrov od vrat Gorice je prekršek nad Zatkovičem storil N'Diaye. Drevenšek je močno sprožil v vratarjev kot in vratarja Brljaka je rešila vratnica. V nadaljevanju je Zatkovič obležal v kazenskem prostoru Gorice, a sodnik Vojko Goričan, ki je do tega trenutka označil že več kot 20 prekrškov, ni dosodil enajstmetrovke za domače. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Damir Pekič.

0:1 Plut; 32. minuta: Buzeti je imel ogromno časa na desni strani polovice Domžal. Njegov slab strel se je izkazal za odlično globinsko podajo v kazenski prostor do Pluta, ki je nekoliko z desne rutinirano zadel v spodnji desni kot nemočnega vratarja Vidmarja.

36. minuta: Goričani so slabo izbili žogo iz svojega kazenskega prostora. Hanžič jo je z glavo poslal proti Pekiču, ki je bil sam pred vrati. S hrbta ga je oviral Gregorič in napadalec Domžal je sprožil precej mimo vrat. Še enkrat več je piščalka sodnika Vojka Goričana ostala nema.

42. minuta: Domžalčani so izgubili žogo na sredini igrišča. Galešić je za hrbtom domače obrambe našel Arčona, ki je vratarja Vidmarja poizkušal ugnati z lob udarcem. Meril je kar precej mimo daljše vratnice. V neposrednem protinapadu je v boju z Buzetijem pred kazenskim prostorom padel Pekič, a znova Vojko Goričan ne piska ničesar.

45+1. minuta: Četrti sodnik Želimirko Pavlovič je označil še minuto sodnikovega dodatka prvega polčasa.

45+2. minuta: Glavni sodnik Vojko Goričan, ki je v povsem mirni tekmi dosodil kar 24 prekrškov, je označil konec prvega polčasa.

46. minuta: V ekipi Domžal je med odmorom Marka Drevenška zamenjal Saša Aleksander Živec. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Gorice.  

47. minuta: Kovačević je za hrbtom domžalske obrambe našel Arčona, ki je poizkušal s preigravanjem vratarja Vidmarja. Slednji je napadalca Gorice v kazenskem prostoru zaustavil s požrtvovalnim posredovanjem.

49. minuta: Ihbeisheh je bil nespreten na desni strani polovice Domžal. Ob preigravanju proti svojim vratom je izgubil žogo in storil prekršek nad Galešićem, za kar je prejel rumeni karton.

50. minuta: Po podaji Galešića je v kazenskem prostoru Domžal, v dvoboju s Hanžičem, padel N'Diaye. Sodnik Vojko Goričan je najprej pokazal prekršek v korist domačih, potem pa se je premislil in pokazal na belo točko. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Mitja Zatkovič.

0:2 Plut/11m: 50. minuta: Enajstmetrovko je s strelom v zgornji desni kot zanesljivo izvedel Plut.

54. minuta: V ekipi Domžal je Jako Ihbeishehja zamenjal Blaž Brezovački.
 
55. minuta: Buzeti je poslal predložek z desne strani. V kazenskem prostoru si je s prsmi žogo zaustavil N'Diaye in potem s škaricami nevarno streljal pod prečko. Vratar Vidmar je žogo odbil čez gol.

58. minuta: Domžalčani so si priigrali prvi kot v drugem polčasu. Zatkovič je poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je s pestmi uspešno odbil vratar Brljak. Slednji je potem uspešno ujel še en predložek Zatkoviča.

62. minuta: Hanžič je poslal predložek z leve strani. V kazenskem prostoru je najvišje skočil Pekič, ki je bil nekoliko prenizek in žoga je zletela visoko čez gol. V ekipi Domžal je Daliborja Teinovića zamenjal Amer Krcić.

65. minuta: V ekipi Gorice je Arčona zamenjal Žigon.
 
66. minuta: Na vrhu kazenskega prostora Domžal se je žoga nekajkrat odbila, potem pa prišla do Pluta, ki jo je poslal v kazenski prostor proti Žigonu. Slednji je iz ugodnega položaja iz 15-tih metrov sprožil mimo desne vratnice.

69. minuta: Zatkovič je bil pri žogi na levem robu kazenskega prostora Gorice. Poslal je predložek pred vrata, kjer Radovanović iz ugodnega položaja žoge ni najbolje zadel.

70. minuta: Krcić je uspešno preigraval na desni strani polovice Gorice. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je Pekič z glavo nastreljal Živca. Od hrbta slednjega se je žoga odbila za las mimo desne vratnice.

72. minuta: Zatkovič je bil pri žogi na vrhu kazenskega prostora Gorice. Pripravil si je prostor za strel in močno sprožil v desni kot. Vratar Brljak je žogo odbil na noge Pekiču, ki je s sedmih metrov slabo streljal in Brljak je bil znova na pravem mestu.

80. minuta: V ekipi Gorice je Pluta zamenjal Martinović.

81. minuta: Hanžič je poslal predložek s prostega strela. V kazenskem prostoru Pekič ni uspel najbolje streljati z glavo in žoga je zletela mimo gostujočih vrat.

84. minuta: V ekipi Gorice je Komca zamenjal Jogan.

86. minuta: Hanžič je izvajal kot z leve strani. Njegov predložek so gostje odbili do Elsnerja, ki je z 20-tih metrov streljal mimo leve vratnice.

87. minuta: Domžalčani so vnovič sprožili proti gostujočim vratom. Po podaji Živca je nekoliko z leve do strela prišel Pekič. S 13-tih metrov je meril naravnost v roke vratarju Brljaku.

Rdeči karton Knezović; 88. minuta: Zaradi prekrška na polovici Gorice nad Žigonom je Ivan Knezović dobil drugi rumeni karton na tekmi.

90. minuta: Zaradi simuliranja v kazenskega prostoru Domžal je rumeni karton prejel Jogan.

1:2 Živec; 90+1. minuta: Živec je prišel do žoge na levi strani kazenskega prostora. S samostojnim prodorom je prodrl v sredino in si pripravil prostor za strel. S 14-tih metrov je neubranljivo zadel spodnji desni kot nemočnega vratarja Brljaka. Četrti sodnik Želimirko Pavlovič je označil tri minute dodatka tekme.

90+2. minuta: Goričani so krenili v hiter protinapad. Po desni je prodrl Buzeti in podal pred vrata Domžal. Tam je bil v ugodnem položaju Galešić, ki pa žige ni zadel in domači so ohranili možnosti za izenačenje.  

90+4. minuta: Domžalčani so imeli prosti strel z desne strani. Nemudoma, ko je Hanžič udaril po žogi, je sodnik Vojko Goričan označil konec tekme in v slogu celotne tekme končal svojo predstavo v Domžalah.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB