Simon Rožman in Dario Kolobarič o tekmi s Triglavom

Za domžalskimi nogometaši je zadnje gostovanje v sezoni, na katerem je precej pomlajena ekipa, katere povprečna starost je štela zavidljivo nizkih 19,7 let, pokazala izjemno predstavo in Kranjčane prepričljivo ugnala s 4:1. Po tekmi sta misli strnila trener Simon Rožman, ki ni skrival navdušenja nad predstavo mladcev, ter napadalec Dario Kolobarić, ki je na svojem tretjem članskem nastopu dosegel že drugi zadetek.

nkd 10 veselje

"Fantje so prikazali izjemno energijo in se niti malo niso ustrašili izziva. Resnično sem izredno zadovoljen s prikazanim, predvsem z njihovo vnemo na igrišču, pa tudi taktično so reagirali odlično, kar je vse posledica načrtnega dela z njimi. Začenši s trenerji v najmlajših selekcijah, do trenerja mladinske ekipe. Vsi so zaslužni za to, da so ti fantje danes z nami in njihova dobra predstava ni samo pohvala za naš štab, ampak za vse, ki so z njimi v preteklosti delali. Ni bilo lahko nastopiti na članskem nivoju, sploh na tako zahtevnih pogojih. Treba je poudariti, da njihov nastop ni samoumeven, ampak je posledica dobrega dela skozi vso sezono. Počasi se uvajajo v članski nogomet, ki je nekoliko drugačen, zahtevnejši, bolj fizičen … Rad bi jih še enkrat iskreno pohvalil in jih hkrati spodbudil, da še naprej nadaljujejo s trdim delom," je po tekmi dejal trener Simon Rožman. 

Eden izmed tistih mlajših nogometašev, ki so že dobro leto del članskega moštva, je tudi Dario Kolobarić, ki ima v letošnji sezoni že nekaj izkušenj s tekmami na višjem nivoju. Kolobarić je tokrat prvič odigral od uvodne minute, hkrati pa je v 58. minuti dosegel svoj drugi zadetek v Prvi ligi. "Priložnosti sem izredno vesel. To je vedno bil moj cilj, torej igrati med člani. Za to praktično treniramo že od rane mladosti in tokrat mislim, da smo pokazali dobro igro. Z veliko fanti sem že igral - z nekaterimi že v članski selekciji, spet z drugimi redno igramo v mladinski selekciji, tako da sledu o neuigranosti ni bilo. Točno smo vedeli, kaj trener od nas pričakuje v taktičnem smislu, saj smo z moštvom opravili tudi zimske priprave in odtlej redno treniramo s člani. Vsi skupaj smo dali vse od sebe, pokazali smo veliko željo in verjamem, da je to vidno tudi na končnem rezultatu," je po tekmi dejal Kolobarić.

nkd 23 veselje

"Resda so bile tokrat razmere nekoliko specifične. V tekmo smo šli dobro pripravljeni in tudi po stalnem premikanju začetka tekme nas to ni zmedlo. Vedeli smo, da bo potrebno ostati osredotočen in to nam je uspelo. Res smo se potrudili po svojih najboljših močeh in vesel sem, da domov prinašamo vse tri točke," je dejal 19-letnik, za katerega je to zadnja sezona v mladinskih selekcijah, saj se z naslednjo sezono seli v člansko selekcijo.

A še preden se Kolobarić poslovi od mladinskih tekmovanj, čakata mladince še dve pomembni preizkušnji, mladi napadalec pa je prepričan, da bo dvoboj s Triglavom dobra motivacija za zadnji dve tekmi v sezoni. "Vsekakor je zaupanje trenerskega štaba v nas nekakšno priznanje in motiv za naprej. To, da smo dobro predstavo pokazali proti ekipi, ki se bo tudi v prihodnji sezoni merila v Prvi ligi, je res nekakšna potrditev, da delamo dobro. Resnično sem vesel te priložnosti in verjamem, da bo tudi ta tekma motivacija za naprej. Najprej nas čaka tekma z Muro, kjer si bomo skušali zagotoviti nastop v mladinski ligi prvakov, nato pa je pred nami še finale pokala. Tekma proti Triglavu je vsekakor dobrodošla, saj verjamem, da se nam bo tudi samozavest nekoliko dvignila, ker smo dobili potrditev, da smo na pravi poti," je za konec še dejal Kolobarić.

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO