FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Senijad Ibričić: Želimo nadaljevati z dobrimi igrami

Pred moštvom so le še štiri sklepna dejanja sezone. V sredo bodo rumeni bojevniki ob 16:55 gostovali pri Olimpiji, pričakovanja pred sosedskim derbijem pa je strnil domžalski kapetan Senijad Ibričić. 

nkd 6 ibricic 

“V zadnjem času smo ujeli kontinuiteto osvajanja točk, kar je že pred začetkom spomladanskega dela bila naša velika želja. Vzpostavili smo ravnovesje v igri, igramo dobro in smo konstantno nevarni. To je zelo pomembno, saj vemo, da v primeru dobrih iger pride tudi rezultat, kar nam je v zadnjem času dobro uspevalo,” je zadnji mesec, v katerem so Domžalčani osvojili štiri zmage, en remi in doživeli le en poraz, opisal kapetan rumenih. 

Zadnji uspeh so po preobratu vknjižili proti Gorici. “Prikazali smo izjemen karakter. Ne predamo se do zadnjega, borimo se, saj vemo, da je za uspeh potrebno trdo delo. To smo pokazali že nekajkrat v letošnji sezoni, nenazadnje pa tudi v petek, ko smo se v drugem delu vrnili po zaostanku z 0:1. Goričani so v prvem delu zares igrali odlično, s čimer so potrdili dobro formo. S trenerjevimi napotki ob polčasu smo nato v drugem delu zaigrali precej bolje, več napadali, prevzemali posest na terenu in na koncu zasluženo osvojili vse tri točke,” je o petkovi tekmi, na kateri je izjemno podal za zmagoviti gol Slobodana Vuka in hkrati vknjižil 12. podajo letos, dejal Ibričić. 

A za nogometaše Domžal počitka po pomembni zmagi ni. Že v sredo se odpravljajo na zahtevno gostovanje v ljubljanske Stožice, kjer jih čaka drugouvrščena Olimpija. “Tekme proti Olimpiji in Mariboru so vedno nekaj posebnega. Prisotnega je veliko dodatnega motiva, saj gre za odličnega tekmeca, ki ima izredno kakovostno moštvo. Zavedamo se, da je Olimpija nevarna ekipa, kar so znova dokazali med vikendom, ko so s fantastično predstavo povsem zasluženo slavili na derbiju. Nedvomno so favoriti, mi pa se bomo skušali prikazati v najboljši možni luči. To bo hkrati tudi izjemno dober test za naše mlado moštvo in možnost za novo dokazovanje. Veliko dosedanjih medsebojnih obračunov je bilo izjemno napetih in z veliko zadetki, s tem pa izjemno zanimivih tudi za gledalce, zato podoben scenarij pričakujemo tudi tokrat. Zagotovo pa upamo, da bomo nadaljevali z dobrimi predstavami in tudi tokrat prikazali igro iz zadnjih nekaj tednov,” pred sredinim sosedskim obračunom razmišlja Ibričić. 

Do konca prvenstva sicer ostajajo le še štiri tekme, Domžalčani pa se trenutno nahajajo na tretjem mestu. “Vsekakor je dobra igra in posledično več osvojenih točk tisto, kar nam je pomagalo do manjše prednosti pred zasledovalci. Zavedamo se našega cilja, kar poudarjamo že večino spomladanskega dela sezone in to je tretje mesto, ki vodi v evropska tekmovanja. Do konca sezone nas čakajo še štiri izjemno zahtevna srečanja in to mesto v Evropi si bomo želeli čim prej zagotoviti. Vemo, da smo mu po zadnjih tekmah in osvojenih točkah že nekoliko bližje, a moramo tudi na zadnjih štirih preizkusih nadaljevati z dobrimi igrami in potrditi dobro formo, kar bi nam zagotovilo tudi tako želen cilj.”

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO