FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Statistični pogled

Novo ligaško kolo in odigran prvi četrtfinalni pokalni obračun prinašata posodobljene statistične parametre našega moštva. Na zadnji ligaški tekmi so domžalski nogometaši dosegli četrti remi v sezoni in vknjižili šestnajsto točko, s čimer se še naprej nahajajo na petem mestu Prve lige Telekom Slovenije. 

nkd 21 cerin

Na tokratnem dvoboju so rumeni proti nasprotnikom vratom skupno sprožili enajst strelov, štirje so našli svojo pot znotraj okvira gola Aluminija, eden je denimo tudi končal v vratnici. Gostiteljem so tokrat dopustili tri strele v okvir svojega gola, ob tem pa so imeli varovanci trenerja Simona Rožmana 55 % posest na srečanju. Skupno je bila to že 717. klubska tekma v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Doslej smo vknjižili 287 zmag, 193 remijev in 237 porazov. 

Statistika prvoligaške sezone: 

NK Domžale Skupno število v sezoni Povprečje na tekmo:
Število doseženih zadetkov: 20 1,54
Število prejetih zadetkov: 18 1,48
Število strelov v okvir vrat: 63 4,85
Število strelov mimo gola: 76 5,85
Število prejetih strelov v okvir vrat: 56 4,31
Posest žoge   52,46 %

Tretjič v sezoni domžalskemu moštvu ni uspelo doseči zadetka. Prvič se je to zgodilo na tekmi 5. kola v Novi Gorici, drugič pa nato v Celju, v okviru 7. kola. Dvoboj z Aluminijem je bilo sicer četrto srečanje v letošnji Prvi ligi Telekom Slovenije, na katerem tekmeci niso zatresli domžalske mreže. Tako je bilo še na obeh tekmah s Krškim in na tekmi s Celjem.

V lanski sezoni smo brez doseženega zadetka ostali štirikrat, vse te tekme pa so bile odigrane do 14. kola sezone. Tedaj smo neuspešno napadali gol Maribora (v Domžalah in v Mariboru), Olimpije in Rudarja, na drugi strani smo kar štirinajst tekem v sezoni končali brez prejetega zadetka.

12

Domžalčani so sicer v Kidričevem prikazali zelo dinamično in agresivno predstavo, kar potrjujejo tudi analitični parametri, s katerimi jih nadzorujemo na vsakem treningu in tekmi. Tokrat je denimo med vsemi domžalskimi nogometaši največ pretekel Matija Rom (11,95 km), sledita Dario Melnjak (11,67 km) in Agim Ibraimi (11,46). Najvišjo hitrost je tokrat dosegel Dejan Lazarević (33,44 km/h), kar je četrti najboljši dosežek v aktualni sezoni. V torek bi ga nato na pokalni tekmi skorajda presegel branilec Tilen Klemenčič, ki je znova dokazal svojo izjemno hitrost. Domžalski branilec se je v enem izmed mariborskih protinapadov v obrambo vrnil s hitrostjo 33,38 km/h.

Najvišje končne hitrosti v sezoni:

Igralec (tekma) Najvišja hitrost
Dario Melnjak (QUEL: Široki Brijeg - Domžale 2:2) 33,79 km/h
Tilen Klemenčič (12. kolo: Domžale - Mura 2:2) 33,63 km/h
Gregor Sikošek (10. kolo: Krško - Domžale 0:4) 33,48 km/h
Dejan Lazarević (13. kolo: Aluminij - Domžale 0:0) 33,44 km/h
Tilen Klemenčič (Pokal: Maribor - Domžale 1:0) 33,38 km/h
Gregor Sikošek (8. kolo: Domžale - Triglav 1:2) 33,01 km/h

Tekma z Mariborom pa je sicer prinesla novo najvišjo vrednost pretečenih kilometrov posameznega igralca v tej sezoni. Dario Melnjak, ki je tokrat znova prikazal svojo izjemno raznovrstnost, je pretekel neverjetnih 12,7 kilometrov in izboljšal dosedanji najboljši dosežek Adama Gnezde Čerina (12,56) s tekme proti Širokem Brijegu. Za primerjavo - na tekmi finala svetovnega prvenstva v Rusiji je pri Franciji največ pretekel Antoine Griezmann (10,76 km), pri Hrvaški pa Marcelo Brozović (11,64 km). 

19-letni Adam Gnezda Čerin je sicer v tem statističnem parametru svojevrsten fenomen in nedvomno igralec, ki bi se tudi na svetovnem nivoju z lahkoto v tej statistični prvini uvrščal med najboljše. Produkt domžalske nogometne šole je v tej sezoni standardni član udarne enajsterice rumenih, zaupanje pa nedvomno upravičuje z odličnimi in zelo zrelimi igrami. Mladi vezist ima v svojih nogah (ali bolje rečeno pljučih) pravzaprav skoraj vse najvišje dosežke, ki so jih v tej sezoni dosegli domžalski nogometaši. 

V povprečju na devetdeset odigranih minut v tej sezoni preteče neverjetnih 12,03 kilometrov na tekmo! Če to primerjamo z dosežki nogometašev, ki so igrali na svetovnem prvenstvu, bi Gnezdo Čerina z naskokom okronali za najboljšega. Aleksandr Golovin je v Rusiji v povprečju pretekel 11,53 km, sledijo Daler Kuzyaev (11,19 km), Christian Erisken (11,19 km) in Denis Cheryshev (11,14 km). Izjemen dosežek in še ena potrditev izjemnega talenta našega vezista. 

Največ pretečenih kilometrov na posamezni tekmi v sezoni:

Igralec (tekma) Količina
Dario Melnjak (Pokal: Maribor - Domžale 1:0) 12,70 km
Adam Gnezda Čerin (QUEL: Domžale - Široki 1:1) 12,56 km
Adam Gnezda Čerin (10. kolo: Krško - Domžale 0:4) 12,48 km
Adam Gnezda Čerin (1. kolo: Domžale - Krško 2:0) 12,45 km
Adam Gnezda Čerin (Pokal: Maribor - Domžale 1:0) 12,42 km
Zeni Husmani (QUEL: Domžale - Široki 1:1) 12,40 km

Statistični posladki: 

- Dejan Lazarević je vknjižil svoj debi za člansko moštvo Domžal in hkrati tudi debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nazadnje je v rumenem dresu nastopil daljnega 25. novembra 2006, ko je še bil član kadetske zasedbe Domžal. Tedaj se je s soigralci pomeril s Factorjem, ki je bil na igrišču v Ihanu boljši z 0:1. 

- Dario Melnjak, Gaber Dobrovoljc, Agim Ibraimi in Tilen Klemenčič so v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije presegli mejnik tisočih odigranih minut.

- Žan Žužek je prejel prvi rdeči karton v Prvi ligi Telekom Slovenije.

- Gaber Dobrovoljc je v dresu Domžal v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že 147 tekem, s katerimi se je na šestem mestu večne klubske lestvice izenačil z Ivanom Knezovićem. Mesto pred njima je Andraž Kirm (149), na vrhu pa še vedno Luka Elsner (227).


Pripravil: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB