FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

FOTO & VIDEO: Poslovilna tekma klubske legende Juninha

Svojo zadnjo tekmo v Športnem parku Domžale je včeraj odigral Juninho, eden najbolj prepoznavnih in eden najboljših nogometašev, ki so kadarkoli oblekli domžalski dres. 34-letni Brazilec, ki bo tudi v prihodnje del rumene družine, je sicer edini nogometaš, ki je sodeloval pri vseh šestih članskih lovorikah Nogometnega kluba Domžale.

nkd 54

Zabaven in čustven dogodek je prinesel zanimivo dogajanje. Najprej so se na medsebojni tekmi pomerili glasbeniki in estradniki Slovenije ter Anglije, v toku dogodka pa so zbrano občinstvo z glasbenimi nastopi zabavali številni uspešni glasbeniki, kot so denimo Omar Naber, Miha Guštin Gušti, Miro Todosovski, Gorazd Ademovič …

Glavno dogajanje se je začelo nekaj po 19. uri, ko sta na zelenico pritekli ekipi v modrem in rumenem. V barvi, ki je najbolj obeležila življenje in kariero Juninha, je brazilski nogometaš odigral prvi polčas, v nadaljevanju je nato oblekel še modrega in se pridružil še drugi ekipi. Na zelenici smo videli zabavno nogometno predstavo, ki so jo nekdanji mojstri in mojstrice okroglega usnja popestrili s številnimi odličnimi potezami. Poleg osrednjega akterja, ki je na zelenico pritekel v spremstvu sina in obeh hčera, so nastopili še: Janez Strajnar, Janez Aljančič, Marko Lunder, Željko Mitraković, Danijel Brezič, Zoran Zeljković, Dražen Žeželj, Dejan Djuranović, Jalen Pokorn, Slaviša Dvorančič, Stane Kocijančič, Peter Deisinger, Nenad Protega, Tadej Tomažić, Darko Brljak, Darko Topić, Etto Bahia, Mitja Zatković, Danijel Cund, Tjaša Tibaut, Tadej Apatič, Sead Zilić, Damir Pekič, Zala Kuštrin, Robert Majdič, Manja Rogan, Janez Perme, Karmen Ulbin, Goran Lazarević, Matej Oražem in Nejc Vidmar. Ekipo rumenih sta vodila Jernej Javornik in Milenko Spasić, ekipo modrih pa Darko Birjukov in Filip Filipovski, še ena legenda, ki je ob koncu minule sezone sklenila z delom v našem klubu. Legendarnemu trenerju vratarjev, ki je dolga leta deloval v Domžalah in bil pomemben del razvoja klubske zgodovine, smo se zahvalili ob krajši slovesnosti med polčasom.

Juninho je nato zelenico ob stoječih ovacijah in glasnem navijanju zapustil v 55. minuti, po koncu tekme pa se je nato s čustvenim govorom zahvalil vsem, ki so se včeraj zbrali v Športnem parku in tudi vsem ostalim, ki so v kakršnikoli meri bili del njegove kariere.

Naj dodamo, da je bilo včerajšnje dogajanje tudi dobrodelno obarvano. Z licitacijo dresov in prostovoljnimi prispevki smo namreč zbrali 1649,11 EUR, ki jih bomo namenili Slovenskemu onkološkemu društvu OnkoMan.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO