FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Z nedeljsko tekmo proti Krškemu odpiramo prvoligaško sezono

Domžalski nogometaši so po uspešno odigranem evropskem dvoboju s Širokim Brijegom misli že preusmerili v prvoligaško tekmovanje. Slednje se namreč zanje začenja z jutrišnjo tekmo s Krškim, ki se bo v Športnem parku Domžale začela ob 20:15. 

nkd 40 zuzek

"Po uspehu proti Širokem Brijegu bo vsekakor lažje začeti s prvenstvom. Vsem skupaj nam je malce odleglo, saj smo si zelo želeli napredovanja v drugi kvalifikacijski krog, čeprav smo vedeli, da naloga nikakor ne bo enostavna. Pomerili smo se z odličnim nasprotnikom, s katerim smo bili zahteven boj v teh dveh tekmah. Pred nami je sedaj dvoboj z rusko Ufo, a z mislimi še nismo tam. Že jutri nas namreč čaka začetek prvoligaškega tekmovanja, ki je za nas izredno pomembno. Prav slovenska liga je namreč tista, ki nam na podlagi trdega dela skozi sezono prinaša nagrado v obliki nastopanja na mednarodnem nivoju," je poudaril trener Simon Rožman, ki bo svoje varovance jutri popeljal v obračun s Krškim. 

V zadnjih treh sezonah, odkar Krčani nastopajo v prvoligaški konkurenci, smo se z zasedbo iz Posavja pomerili na dvanajstih tekmah in vknjižili šest zmag, štiri remije in doživeli dva poraza. Zadnjega prav v času lanskoletnih nastopov v Evropi. "Prvenstva kljub evropskim kvalifikacijam nikakor ne bomo zanemarili. Nismo ga niti v prejšnji sezoni, čeprav je bilo v nekem trenutku morda videti drugače. Treba je vedeti, da naše predstave in usodo skozi sezono v veliki meri kroji prestopni rok in prav lani smo v tem obdobju doživeli številne spremembe. Ob tem smo zavoljo velikega števila tekem seveda morali tudi nekoliko rotirati moštvo, s čimer smo na nekaterih tekmah dosegli manj od želenega. A vse to je normalno, saj vseskozi iščemo pravo ravnovesje in veliko pozornosti vseskozi namenjamo tudi mladim, ki se lahko razvijajo le ob primerni minutaži. Naši cilji so večplastni in dolgoročni," je dodal domžalski strateg, ki je nato strnil še pričakovanja pred jutrišnjim dvobojem. "Verjamem, da so se fantje dobro spočili in da bodo jutri povsem pripravljeni na tekmo s Krčani. Želimo si ponoviti dobre stvari iz obeh obračunov s Širokim Brijegom, s čimer bi na koncu lažje uresničili naš cilj, da prvenstvo začnemo z zmago."

Cena vstopnic za jutrišnji dvoboj s Krškim znaša enotnih 5 EUR, otroci do 14. leta imajo vstop prost. Se vidimo v Športnem parku!

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO