FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dario Melnjak po včerajšnjem evropskem dvoboju s Širokim Brijegom

Uspešno smo preskočili prvo oviro na letošnji evropski poti. Domžalski nogometaši so se na včerajšnji povratni tekmi s Širokim Brijegom znova predstavili v zelo dobri luči, na koncu pa so ob remiju prišli do zasluženega napredovanja v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo.

nkd 12 melnjak

Rumeni bojevniki so že v uvodnih trenutkih nakazali, da jih pred približno dva tisoč gledalci zanima le napadalna in agresivna igra, s katero bi imeli vse vajeti igre v svojih nogah. Začetek je bil sanjski – po seriji priložnosti je gostujočo mrežo v 11. minuti načel včeraj odlični Dario Melnjak, ki se je med strelce vpisal tudi na prvem medsebojnem dvoboju teh tekmecev.

Zelo dobro smo začeli tekmo in gostujoče moštvo z agresivno in hitro igro nemudoma postavili pod pritisk. Bili smo kompaktni in natančni pri podajah, prav tako nam je uspevalo odlično pokrivati prostor. Hiter zadetek nam je dal krila, še naprej smo diktirali tempo in igrali z močno željo, da bi vodstvo še povišali. Čeprav smo nato prejeli zadetek, smo bili na koncu mi tisti, ki smo se veselili napredovanja v drugi krog. Povsem zasluženo, saj smo na obeh tekmah prikazali več. Zelo smo veseli, da nam je uspelo priti v drugi krog, saj smo za ta dosežek garali skozi celotnih zadnjih šest tednov. A nismo le mi zaslužni za to, temveč tudi naši navijači, ki so bili včeraj resnično naš dvanajsti igralec,“ je dejal včerajšnji domžalski strelec, za katerega sta bili to prvi evropski tekmi v rumenem dresu. Na levi strani zelenice je skozi vseh devetdeset minut povzročal preglavice gostujočim nogometašem, s katerimi se je odlično boril tudi v fazi branjenja.

nkd 11 melnjak

“Široki Brijeg je odlična ekipa, ki igra zelo organizirano. Skozi celotno tekmo so se strnjeno branili, dopuščali so malo prostora, poizkušali pa predvsem z visokimi žogami in s hitrimi prehodi preko krilnih položajev. Ker smo izločili tako kakovostnega tekmeca, smo seveda še toliko bolj zadovoljni. To je bila nova zelo koristna izkušnja za nas, prikazana igra pa nas lahko navdaja z optimizmom,“ poudarja hrvaški bočni nogometaš.

Domžalski nogometaši se bodo v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerili z rusko Ufo, a jih pred prvim dvobojem v Rusiji čaka še začetek prvoligaškega tekmovanja. V okviru slednjega bodo že to nedeljo, 22. julija, ob 20:15 gostili Krško. “Želeli smo si takšnega ritma, saj navsezadnje to pomeni, da bomo še naprej nastopali v Evropi. Spomladi smo že igrali po dve tekmi tedensko in to nam je tedaj zelo dobro uspevalo. Imamo širok kader, odlično ekipo, vzdušje je na najvišjem nivoju, tako da se že veselimo vsakega izziva. Na Krško se bomo skušali maksimalno pripraviti, saj želimo z zmago odpreti letošnjo prvoligaško sezono. Vemo, da je slovenska liga tista, ki nam prinaša evropske izzive, zato je pomembno, da smo v njej še naprej uspešni. To je naš primarni cilj,“ je še pristavil Melnjak.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO