Domžale - Mura 05 1:2Strelci: 1:0 Radovanović 35', 1:1 Eterović 72', 1:2 Fajić 90+1'

Sodniki: Peter Šart (Prevalje), Tadej Friš (Sladki Vrh), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), Darko Čeferin (Kranj). Delegat: Janko Ponikvar (Ljubljana).

Domžale Mura 05
1 Balažič Izidor 12 Draković Filip  
22 Skubic Nejc 5 Cipot Fabijan  
3 Topić Darko 6 Sreš Leon  
24 Rems Tadej 9 Bohar Damjan    
23 Ihbeisheh Jaka  13 Kramar Denis  
25 Korun Uroš 18 Janža Erik   
2 Dobrovoljc Gaber 21 Kouter Nino  
17 Kovjenić Marko 25 Jelič Dragan   
9 Radovanović Igor 32 Eterović Mate  
31 Osmanaj Liridon 89 Dodlek Timotej  
28 Gerić Dejan  90 Maruško Matic  
----------------------------------------- -----------------------------------------  
39 Zabret Gregor 22 Šafer Jaka  
2 Balkovec Jure 3 Rogač Matej  
16 Požeg Vancaš Rudi  20 Botnjak Mitja  
34 Papež Jernej 15 Barbič Denis  
36 Kostanjšek Miha 7 Kozar Alen  
26 Želko Gregor 23 Gruškovnjak Rok  
18 Grbić Miroslav 17 Fajić Nusmir  

Strelci: 1:0 Radovanović 35', 1:1 Eterović 72', 1:2 Fajić 90+1'
Menjave
Domžale: Radovanović - Grbić 63', Gerič - Papež 83'
Mura 05: Sreš - Fajić 39', Jelič - Gruškovnjak 89'
Rumeni kartoni: Skubic 5', Korun 14', Skubic 38', Osmanaj 67', Osmanaj 71', Ihbeisheh 90+1'
Rdeča kartona: Skubic 38', Osmanaj 71'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Michela Nacka Balokoga, Slobodana Vuka, Tadeja Apatiča, Darka Zeca, Ivana Knezovića, Mitje Zatkoviča, Denisa Halilovića, Nejca Vidmarja, Damirja Pekiča, Marka Drevenška, Luke Vrhunca, Slobodana Vuka, Roka Hanžiča, Saše Aleksandra Živca in Blaža Brezovačkega, ki je zbolel. Pravice nastopa ni imel kaznovani kapetan Dalibor Teinović, ki je trak prepustil Darku Topiću.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Mure.

3. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Balažič; Dobrovoljc, Topić, Rems, Ihbeisheh; Skubic, Korun, Kovjenić; Gerič, Radovanović in Osmanaj.

4. minuta: Skubic je na desni strani priboril prvi kot na tekmi. Po uigrani akciji Domžalčani niso prišli do zaključnega strela.
 
5. minuta: V dvoboju na sredini igrišča sta se v boju za žogo zaletela Skubic in Dodlek. Povsem neupravičeno je sodnik Šart pokazal rumeni karton domačemu igralcu.
 
7. minuta: Skubic je uspešno preigraval na sredini igrišča. Potegnil je proti vratom Mure in s tridesetih metrov močno sprožil. Žoga je letela proti spodnjemu desnemu kotu, a se je z obrambo izkazal Draković, ki je odbil v kot. Po podaji na prvo vratnico je Jelič odbil v nov kot. Po podaji Skubica z desne so bili na prvi vratnici ponovno višji gostje.

10. minuta: Na polovici Mure je bil v skoku od Kramarja višji Gerič. Do žoge je prišel Osmanaj, ki je streljal z voleja. S 30-tih metrov je meril visoko čez gostujoča vrata.
 
13. minuta: Bohar je bil pri žogi na levi strani kazenskega prostora Domžal. Podal je navzven do Janže, ki je z dobrih dvajsetih metrov meril visoko čez vrata.

14. minuta: Zaradi prekrška nad Srešem je rumeni karton prejel Uroš Korun.
 
15. minuta: Domžalčani so prišli do četrtega kota na tekmi. Skubic je z desne strani poslal predložek v osrčje kazenskega prostora Mure. Dobrovoljc je bil najvišji pred vrati in z glavo je streljal za las čez gol.

16. minuta: Mura je na desni strani prišla do prvega kota na tekmi. Po uigrani akciji in podaji Eterovića so se gostje znašli v prepovedanem položaju.

17. minuta: Topić je poslal dolgo žogo na vrh kazenskega prostora Mure. Tam je bil najvišji Korun, ki je z glavo streljal mimo desne vratnice.

18. minuta: Bohar je bil pri žogi na levi strani kazenskega prostora Domžal. Podal je v sredino do Dodleka, ki je močno sprožil s 25-tih metrov. Zadel je desno vratnico, od koder se je žoga odbila do Eterovića, ki jo je preusmeril proti vratom. Na golovi črti je žogo uspešno in spretno zaustavil iznajdljivi vratar Balažič.

22. minuta: Ihbeisheh je bil pri žogi na levi strani polovice Mure. Poslal je odličen predložek v kazenski prostor Mure, kjer se je sam pred vrati znašel Skubic. Njegov poizkus je bravurozno ubranil vratar Draković.

23. minuta: Osmanaj je prišel do žoge na vrhu kazenskega prostora Mure. Poizkušal je s strelom z voleja, a ga je z visoko dvignjeno nogo nepravilno zaustavil Kouter. Prosti strel z 18-tih metrov je izvajal Kovjenić, ki je zadel živi zid.
 
26. minuta: Kovjenić se je izkazal z izjemnim prodorom, ki ga je začel na sredini igrišča. Preigral je dva gostujoča igralca in z vrha kazenskega prostora akcijo zaključil s strelom. Nekoliko z leve strani je meril mimo bližnje vratnice.

27. minuta: Radovanović je na sredini igrišča ukradel žogo gostom. Podal je do Osmanaja, ki je nekoliko z leve prodrl v kazenski prostor. S 14-tih metrov je močno sprožil, vratar Draković pa se je ponovno izkazal z imenitno obrambo. Odbite žoge proti vratom ni uspel preusmeriti Gerič.  

1:0 Radovanović; 35. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad. Kovjenić je v ogenj poslal Osmanaja, ki je prodiral po levi strani. Na vrhu kazenskega prostora je podal na desno stran do Geriča, ki je sprožil s prve. Draković je žogo uspel odbiti, najhitrejši pa je bil Radovanović, ki je z osmih metrov žogo potisnil v prazno mrežo.
 
Rdeči karton Skubic; 38. minuta: Mura je imela lepo priložnost za izenačenje. Eterović se je znašel sam pred domžalskimi vrati. Meril je v spodnji desni kot in vratnica je rešila Domžalčane. Žoga se je odbila do Sreša, ki je z desetih metrov meril visoko čez vrata, ob tem pa ga je oviral Skubic. Glavni sodnik Šart je zaradi nevarnega starta še drugič pokazal rumeni karton Skubicu in ga predčasno poslal pod prho.
 
39. minuta. V ekipi Mure je poškodovanega Sreša zamenjal Fajić. Po rdečem kartonu Skubica se je v zvezno vrsto preselil Gerič.
 
45. minuta: Kouter je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor. Eterović je z 10-tih metrov z glavo streljal za las mimo desne vratnice domačih vrat.

45+1. minuta: Osmanaj je priboril nov kot za Domžale. Četrti sodnik Darko Čeferin je pokazal dve minuti sodnikovega podaljška. Osmanaj ni najbolje izvedel strela s kota.
 
45+3. minuta: Glavni sodnik Peter Šart je označil konec prvega polčasa.
 
46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.
 
49. minuta: Janža je poslal predložek z leve strani. Pred vrati si je žogo zaustavil Bohar, ki ni prišel do strela, saj mu je žogo izpod nog v kot izbil Korun. Po podaji s kota je na prvi vratnici uspešno odbil Topič.

50. minuta: Janža je bil zopet pri žogi na levi strani polovice Domžal. Tokrat je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je z glavo mimo vrat streljal Eterović.
 
53. minuta: Ihbeisheh je izvajal avt na levi strani. Žogo je uspešno zadržal Osmanaj, ki je prodrl na polovico Mure. S 40-tih metrov je poizkušal z lob udarcem, a je meril malce premočno.

54. minuta: Mura je prišla do novega kota z desni strani. Po podaji Eterovića je bil v kazenskem prostoru zanesljiv vratar Balažič.

55. minuta: Jelič je izvajal prosti strel dobrih 30 metrov od vrat Domžal. Podal je na desno stran, kjer je bil sam Kouter. Z dvajsetih metrov je močno sprožil v levi kot, a se je z imenitno obrambo izkazal Balažič, ki je odbil v kot.

56. minuta: S kota je pred vrata podal Eterović. Balažič je tokrat žogo zgrešil, a je le-ta presenetila Fajića, ki je iz bližine meril mimo desne vratnice.

58. minuta: Muraši imajo z igralcem več veliko prostora na polovici Domžal. 30 metrov od vrat je sprožil Dodlek, zanesljivo pa je žogo ujel vratar Balažič.
 
59. minuta: Avt na levi strani je izvajal Ihbeisheh, žogo pa je nespretno v kot odbil Cipot. Na prvo vratnico je podal Osmanaj, gostje pa so se uspešno ubranili.

61. minuta: Jelič je bil pri žogi na polovici Domžal. Slabih trideset metrov od vrat je močno sprožil, Balažič pa se je ponovno izkazal.

62. minuta: Z desne strani je poizkušal predložek v kazenski prostor poslati Kouter. Žoga se je odbila proti domačim vratom, a je ponovno odlično posredoval Balažič.

63. minuta: Muraši so z leve strani poslali predložek na drugo vratnico. Tam je Kouter z glavo zavrnil žogo v sredino, kjer je Bohar z glavo sprožil čez vrata.

63. minuta: V ekipi Domžal je Igorja Radovanovića zamenjal Miroslav Grbić.

67. minuta: Zaradi zavlačevanja je rumeni karton prejel Liridon Osmanaj. Janža je poslal predložek z leve strani. Pred vrati Balažiča sta za las zamudila Fajić in Eterović. V Domžalah se je močno ulilo.

69. minuta: Po zamenjavi Radovanovića z Grbićem se je Gerić preselil v napad, Grbić pa je zasedel njegovo mesto na sredini igrišča.  

Rdeči karton Osmanaj; 71. minuta: Drugi rumeni karton je prejel Liridon Osmanaj, ki je storil prekršek nad Fabijanom Cipotom, in Domžalčani bodo zadnjih dvajset minut igrali le z devetimi igralci.

1:1 Eterović; 72. minuta: Jelič je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Podal je na prvo vratnico, kjer je žogo z glavo zadel Eterović. Spolzka žoga je ušla vratarju Balažiču v mrežo.

74. minuta: Jelič je znova poslal predložek z desne strani. Fajić je z desetih metrov streljal z glavo, vendar je meril mimo leve vratnice domačih vrat.

79. minuta: Janža je poslal predložek v kazenski prostor Domžal. Pred vrati je bil od vratarja Balažiča nekoliko višji Fajić. Do strela je prišel Eterović, ki pa je pred vrati v roko zadel Fajića in sodnik Šart je dosodil žogo za Domžalčane.

83. minuta: V ekipi Domžal je Dejana Geriča zamenjal Jernej Papež. Kouter je poslal predložek z desne strani. V kazenskem prostoru je bil najvišji Fajić, ki je z glavo meril mimo leve vratnice.

89. minuta: Domžalčani se hrabro borijo in pred svojimi vrati so kar trikrat uspešno blokirali strele igralcev Mure.
 
1:2 Fajić; 90+1. minuta: Četrti sodnik Darko Čeferin je pokazal tri minute sodnikovega dodatka. Janža je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je predložek pred vrata, kjer je Bohar na kratko podal do Fajića. Prvi strel slednjega je vratar Balažič uspel odbiti, v drugo pa je Fajić zatresel mrežo domačih. Ihbeisheh je poizkušal zaustaviti žogo na golovi črti z roko, vendar mu ni uspelo, a je vseeno prejel rumeni karton.

90+4. minuta: Glavni sodnik Peter Šart je označil konec tekme.

Tekst: Grega Krmavnar

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO